“ZREO muškarac će pokazati ljubav prema ženi pred cijelim SVIJETOM” – Papučarima je to sramota…

Otkad je postalo normalno da se ismijava izražavanje ljubavi, pogotovo od strane muškarca prema ženi? Da li ste se ikada zapitali kako bi se jedan muškarac trebao odnositi prema svojoj ženi?

Ako jeste vjerovatno mislite sa puno ljubavi i nježnosti. Što je tačno. Ali mnogi muškarci se ne slažu sa tim jer moderna shvatanja to često okarakteristišu kao mušku slabost.

Ne postoji pravilnik kako bi se muškarac trebao ponašati, ali postoje pokazatelji koji ukazuju na to koliko je on zapravo pravi muškarac i koliko voli svoju ženu. Ovako se ponašaju pravi muškarci:

– Nježni su: Kako kod kuće tako i pred drugim ljudima: Pravi, zreli, kulturni muškarci neće biti nježni prema svojim damama samo kada su sami u četiri zida. Oni se ne stide pokazati ta osjećanja ni u javnosti. Ne stide se pred drugima pokazati da brinu o svojim ljepšim polovinama.

– Pomalo sebe žrtvuje: Naglašavamo “pomalo”: Muškarac koji voli svoju ženu učiniće sve da je učini srećnom pa čak i preći preko nekih svojih želja, ciljeva i potreba. Tu se razlikuju zreo i nezreo muškarac.

Zreo neće “natrljavati na nos” ženi kada se požrtvuje za nju, već će to učiniti iz vlastite potrebe i često prećutati. Nezreo muškarac će učiniti nešto lijepo za ženu a zatim joj to natrljati na nos. To ne ide tako.

– Gleda je sa oduševljenjem: Dobar muškarac će znati uživati u čarima koje mu poklanja njegova žena, dok će loš muškarac uvijek nešto zamjerati i žmiriti na njenim lijepim gestovima.

– Iskren je prema njoj.

– Ne plaši se pokazati pred bilo kim koliko je voli. On ne smakinje njenu ruka sa svog ramena, ne okreće glavu kada ona pokuša da ga ljubi u javnosti, ne govori ružne stvari o njoj pa čak ni iz šale.

Dobrog i pametnog muškarca neće biti sramota zagrliti svoju ženi, poljubiti je, reći koliko je voli i koliko joj ugađa. Takvim ljudima se drugi dive – a samo papučari ih osuđuju.

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!