“ZNAČENJE cvijeća u BUKETU” – Šta sve poručuju BOJE…

Odavno je poznato da cveće ima svoj “jezik” i kada ga poklanjamo drugima, možemo da ga iskoristimo kako bismo preneli suptilnu poruku.

U tekstu ćemo vam predstaviti značenje osnovnih boja cveća, kako bismo vam pomogli da napravite buket sa željenom porukom. Značenje boja cveća.

Crvena: Crvene nijanse najčešće povezuju sa osećajem istinske ljubavi i strasti, one se takođe mogu koristiti za izražavanje poštovanja – želje i hrabrosti.

Crvene ruže su klasik sa kojim nećete pogrešiti, i većina ljudi se upravo za njih odlučuje kada žele da iskažu svoja najdublja osećanja.

Plava: Nijanse plave boje donose spokoj, otvorenost i mir. Ukoliko nekome pošaljete cveće u ovoj boji, dajete mu znak da treba usporiti, i dozvoliti sebi opuštanje i oslobađanje od stresa.

Roze: Nežne ružičaste nijanse govore o nežnosti, sreći i ljubavi. Romantična cvetna boja, koja je takođe simbol gracioznosti i nevinosti.

Bela: Može ukazivati na poštovanje, poniznost, čistoću i nevinost, dok istovremeno može izražavati saosećanje sa ožalošćenima u slučaju smrti.

U zavisnosti od vrste cvetova koje odaberete, buket belog cveća može biti hrabar i brilijantan, ali i nežan i suptilan.

Narandžasta: Ova boja je hrabra, strastvena i puna života, pa nije ni čudo što cveće u ovoj boji govori o entuzijazmu, uzbuđenju i bujnosti.

Žuta: Sinonim za sreću i radost. Ova boja simbolizuje čvrste veze i prijateljstva, uspeh i ponos. R

adost je takođe jedno od glavnih značenja, jer je to jedan od osećaja za koje se kaže da žuta boja izaziva, suprotno od većinskog mišljenja koje se vezuje za žute ruže (mnogi ih smatraju simbolom ljubomore).

Ljubičasta: Važi za kraljevsku boju, jer simbolizuje dostojanstvo, tradiciju i uspeh, a buket sa ljubičastim cvećem može biti simbol divljenja.

Zelena: Označava optimizam obnove, proleća i mladosti. Zeleno cveće u buketu takođe iskazuje želje za dobrim zdravljem., prenosi Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!