“ŽENA ima veliko srce da oprosti – ali i sjajno pamćenje da NE ZABORAVI” – Dnevna doza mudrosti…

Osoba koja smatra da je dobrota ujedno i naivnost, i osoba koja je spremna povrijediti dobru osobu – ne zna kakva budućnost je čeka! Nemojte misliti da je dobrota isto što i naivnost.

Jer ako to budete mislili izgubićete sjajne prijatelje i sjajne ljubavne priče. Kada mislite da je neko dobar do te mjere da ga možete iskoristiti, i to učinite, vi ste već u startu loša osoba, i vaše namjere su iskvarene.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Osoba koja je pema vama dobra je osoba koja vam je neophodna u životu. I da biste je zadržali, morate i vi biti dobri prema njoj. Imati dobru osobu pored sebe je najveće bogatstvo ovog svijeta. I samo čovjek koji se nagledao svakakvih rospija zna to cijeniti.

Muškarci bi trebali znati cijeniti dobru ženu pored sebe, jer jednom kada je izgube žaliće do zadnjeg dana zbog toga. Dobra žena je dobra dok je ne iznevjerite. Dobra žena vas neće kleti zbog jedne greške, ona će vam je čak i oprostiti – jer ima veliko srce.

Ali, ako ima veliko srce to ne znači da je naivna – ona ima i sjajno pamćenje. Ona vam neće zaboraviti vaše postupke. Čak i kada vam oprosti što ste je povrijedili, ne nadajte se da će sve biti kao prije, jer ta će žena postati pametnija i pažljivija.

I dalje će biti dobra, i dalje će vas voljeti… ali dalje neće dopustiti da je preveslate, jer će biti mnogo pažljivija. Količine ljubavi koje vam daje će se smanjiti, a njena dobrota će ostati prikrivena.

Takav odnos sa njom će biti nepodnošljiv jer ćete žarko željeti da se vrati ona žena kakva je bila prije. Ali ona se nikada neće vratiti, jer… iznevjerili ste je jednom, i to joj je bilo dovoljno da se zatvori poput školjke!

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!