“ZAŠTO nikad ne biste trebali biti ogorčeni na MAJKU” – Odnos sa njom utiče na vašu čitavu BUDUĆNOST…

Odnos sa majkom ima veliki uticaj na naš razvoj, život i budućnost.

Pogotovo po pitanju odnosa sa drugim ljudima. Vaš odnos sa majkom je temeljna osnova vašeg odnosa sa vanjskim svijetom.

Odnos sa majkom je direktna veza vašeg odnosa prema sebi i drugima! Ako je vaš odnos sa majkom bio težak, teško je zamisliti da će vam život i kontakt sa drugim ljudima biti lak.

To se ispoljava teškim emocijama, bolnim osjećanjima, anksioznošću, ljutnjom, krivicom, inferiornošću..

Ako tvoja majka, iz nekog svog razloga, nije mogla da te bezuslovno voli, vidi ljepotu u tebi i da ti se divi, može biti izuzetno teško da stvaraš i održavaš harmonične odnose sa ljudima.

Ako te majka nije voljela zbog svog bića, a ne zbog dostignuća i poslušnosti to ostavlja posljedice na tebe. Ako je majka odbacila tvoju ljubav, lišila te ljubavi, emocionalno bila povučena onda ćeš se i ti možda tako ponašati prema drugima.

Možda ćeš biti vrlo nesigurna, anksiozna osoba, sa teškim međuljudskim odnosima. Možda ćeš se jako umoriti u kontaktu sa drugim ljudima, možda ćeš potisnuti svoju agresiju i nakupljati sve u sebi što će kasnije dovesti do problema.

Ako ste odrastali u lošem odnosu sa majkom važno je da promijenite svoj stav. Transformišite vaš odnos iz osuđivanja i ogorčenosti u prihvatanje. Ružna osjećanja koja ste imali prema majci zamijenite razumijevanjem i opraštanjem.

Samo tako ćete po, prvi put, otkriti “drugačiji” spoljni svijet. Tada će on postati beskrajno mio dom u kome više nema strijepnje – bola i mržnje, prenosi pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!