ZANIMA li vas kog ste “PORIJEKLA”: “Na stopalima vam “piše” baš sve – pronađite vaš TIP”…

Da li ste keltskog, germanskog, rimskog ili egipatskog porekla? Mnogo se pisalo o tome kako stopala mogu biti merilo vašeg zdravlja, kao i povezanost stopala sa telesnim osobinama i sklonostima.

Neki stručnjaci veruju i njihovu povezanost sa našim karakterom. Poznata autorka tri knjige na tu temu, Džejn Šijan, veruje da na stopalima “piše” baš sve.

Od stanja probavnog sistema do ponašanja u ljubavnim vezama. Na temelju istraživanja, nastala je ova skica stopala prema narodima. A sad – skinite čarape i saznajte odakle su vaši preci.

Egipatsko: Prilično čest oblik, karakteriše ga istaknuti palac, dok se ostali prsti nalaze pod uglom od 45 stepeni. Ova stopala su uža i duža od ostalih oblika. Smatra se da ovaj oblik stopala imaju osobe sa smislom za estetiku.

Rimsko: Najzastupljeniji oblik stopala sa tri prsta približno iste dužine i dva manja prsta. Označavaju otvorene osobe koje vole avanturu.

Grčko: Poznato i kao Mortonovo stopalo – karakteristično je po tome što je drugi prst duži od ostalih, i ovaj oblik stopala ima oko 42 odsto ljudi. Zanimljivo je i to da je Mortonovo stopalo mnogo češće kod profesionalnih sportista – neko kod osoba koje se ne bave sportom.

Njemačko: Veliki palac dok su ostali prsti manji i približno iste dužine – ovaj tip stopala je najređi.

Keltsko: Kombinacija nemačkog i grčkog stopala. Karakteriše ga jedan duži prst, dok su dva manja – približno iste dužine.

prenosi: nportal.rs, prva.rs

error: Sadržaj je zaštićen !!