“ZAMISLITE želju i pogledajte u NEBO” – Počnje kiša METEORA…

Meteorske kiše, odnosno kiše zvezda padalica, predstavljaju magičan spektakl na nebu, kada se najpre fokusiramo na svoje želje. Trenutak kada vizualizujemo, sanjamo, a sam pogled na nebo ispunjava nas osećajem mira i pozitivne energije.

Baš jedna tako čarobna kiša zvezda padalica očekuje nas 9. oktobra uveče. Do 10. oktobra očekuje nas meteorski roj Drakonida, ali vrhunac je u nedelju veče – 09. oktobra.

Očekuje se da će kiša meteora Drakonida biti vidljiva iz SAD, Kanade, Evrope i severne Azije. Vrhunac blještavila najbolje ćete doživeti u prirodi, van zagađenja i uličnog i gradskog svetla.

Meteorska kiša Drakonid (ili Đakobinidi) je kiša meteora koja se javlja svakog oktobra. Ime je dobio po sazvežđu Drakona zmaja, odakle bi trebalo da potiču meteori. Poslednjih godina, ove zvezde padalice bile su najvidljivije u oktobru 2011. godine.

Pošto se kiša zvezda padalica događa istog dana kada je Mesec pun, moguće je da će mesečev sjaja malo oteti slavu zvezdama i svojim sjajem smanjiti vidljivost. Ipak, pogledajte u nebo i vizualizujte želje – možda baš neka zvezda padalica bude za vas znak da ste na dobrom putu ispunjenja.

Odsjaji na nebu mogu biti vidljivi čim padne mrak, zato idite u šetnju sa bliskom osobom, boravite u prirodi i zagledajte se u nebo. Neka svaka zvezda simbolizuje po jedan od vaših snova.

09. oktobra pogledajte u nebo i zamislite jednu od najlepših želja. Ako verujete, istinski želite i nadate se sreći, možda će se vaša želja zaista i ostvariti.

Piše: magazin.novosti.

error: Sadržaj je zaštićen !!