ZA jednu ženu najteže je stariti i gledati kako njen muškarac gubi interes za NJU”…

Za ženu nema ništa teže nego gledati kako njen muškarac gubi interes za nju. To je potpuno novi nivo razočarenja i poniženja. Zar zrele žene ne mogu biti atraktivne i poželjne kao mlade djevojke? Zar su muškarci toliko površni da ne mogu cijeniti zrelost i ljepotu zrelijeg tijela?

Kao da ženama nije dovoljno teško što se ne uklapaju više u sliku “ljepotice” kako stare pa još moraju gledati svoje partnere kako gube interes za njih!

Na pragu sam četrdesete i osjećam se kako se ne bih smjela osjećati. Ma koliko sam vježbala i trudila se moje tijelo i moje lice ne mogu izgledati kao kada sam imala dvadeset. Od žene za kojom su se svi okretali postala sam žena koju niko ni ne pogleda.

Od žene koju je njen muž svaki dan poželjno gledao postala sam žena muškarca koji u spavaćoj sobi okrene leđa nakon što legnemo. Zar nije dovoljno što se moramo nositi sa svim tim pritiskom da smo stare, odbačene, propale..zar moramo gledati kako nas odbijaju i oni koji nas trebaju voljeti zauvijek?

Zar nije dovoljno što rintamo po cijeli dan, rađamo i odgajamo djecu i što nemamo uvijek dovoljno vremena i novca da uložimo u sebe? Halo, stanite! Iza zrele žene se nalazi istorija, usponi i padovi, suze i osmijesi.

Tijelo zrele žene treba da se voli i poštuje više nego bilo koje mlađe. Zar zbog opuštenije kože i poneke bore da postanemo odbačene, nakon svega što smo prošle i učinile za druge? Zar vam se to ne čini nepravednim?

Zar muškarci nemaju predstavu koliko jednu ženu boli kada je vlastiti partner odbije? Onaj isti partner koji je uvijek tražio malo akcije u njihovoj sobi!? Zar muškarci ne znaju koliko boli kada traže da se ugasi svjetlo a nekad su najljepše emocije razmjenjivali u sred bijelog dana!?

Mislim da smo totalno pogrešno razumjeli koncept ljubavi i poštovanja. Zrele žene se ne bi smjele osjećati odbačeno. Zrele žene bi se trebale tretirati kao kraljice i voljeti kao one.

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!