“VJEŽBA koja izbacuje NERVOZU I STRES” – Potreban vam je samo PEŠKIR…

Prošlost se u naše misli vraća iznenada, kako bi nas testirala, a najčešće su to izazovne situacije iz kojih nismo naučili lekciju koje sa sobom nose neprijatne senzacije.

Kada vam se u misli, pogotovo pred spavanje, vrati neka neprijatna situacija iz prošlosti, osećate se loše, vaše raspoloženje se kvari – opterećeni ste.

Vraćate se nazad i proćivljavate sve ponovo, što uzrokuje stres i nervozu iznova. To su trenuci kada gutamo stres, razdražljivi smo i postajemo očajni.

Taj bes nastavlja da raste u nama. Iako je situacija davno nestala, dogodila se godinama pre, u našem telu sećanje na nju izazova nelagodnost.

Kako da se oslobodite prošlosti i stresa zbog događaja koji se nekada dogodio. U ovome vam može pomoći jedna jednostavna tehnika, vežba sa peškirom po savetu ruske psihološkinje Anite Valande.

– Prvo, recite sebi: “Volim i prihvatam sebe i ono što trenutno doživljavam. Prihvatam svoje misli, svoja sećanja i svoje emocije. Shvatam da me boli sećanje na ovo, ali prihvatam to potpuno i bezuslovno.”

Ako se osećate uplašeno, recite sledeće reči: “Svesna sam da se sada plašim. Ali i dalje volim i prihvatam sebe.” Ako strah potraje, ponovite ove dve rečenice onoliko puta koliko vam je potrebno dok se ne smirite.

– Nakon toga uzmite peškir, uvrnite ga kao da cedite vodu posle pranja. Zamislite da sve svoje negativne emocije otpuštate tokom ceđenja peškira – svu svoju agresiju, očaj, mržnju, bes.

Dozvolite sebi da podignete svoje emocije do maksimuma. Uhvatite peškir što je moguće čvršće i stegnite ga rukaa.

Fokusirajte se na to kako napetost napušta deo vrata i vilice, gde se uglavnom i nakuplja tokom nervoze i stresa.

Najbolje je da se osamite kada radite ovu vežbu, uradite je u tišini i dopustite svim negativnim emocijama da isplivaju iz vas. Osetićete se slobodnije i rasterećenije, a vežbu možete ponavljati kad god vam je potrebno i koliko god da vam prija.

Piše: magazin.novosti.

error: Sadržaj je zaštićen !!