UNESCO-ov program stažiranja 2023. godine.

UNESCO-ov program stažiranja je prilika za učenje za studente i nedavno diplomirane studente da nauče o UNESCO-vom mandatu, programima i procesima, kao i da unaprijede svoje akademsko i tehničko znanje kroz praktične zadatke.

Ko se može prijaviti?

Starost: Morate imati najmanje 20 godina da biste se prijavili.

Akademske kvalifikacije:

U trenutku prijave na program stažiranja:

-Trenutno ste upisani na postdiplomski program (master, doktorat ili ekvivalent, druga univerzitetska diploma ili viša).

-Nedavno ste diplomirali magisterij ili doktorat (ili drugi stepen kako je gore definisano), 12 mjeseci prije početka pripravničkog staža.

Imajte na umu da kandidati koji su završili redovne univerzitetske studije, ali nisu upisani na postdiplomski studij, nemaju pravo da se prijave.

Kandidati za sekretarske/asistentske ili tehničke/stručne poslove moraju biti upisani u sekretarsku školu ili u specijalizovanu tehničku/stručnu instituciju i moraju imati posljednju godinu studija ili su nedavno diplomirali (u posljednjih 12 mjeseci) na fakultetu. škola ili institucija.

Jezici: Trebalo bi da odlično vladate engleskim ili francuskim jezikom, kako pismenim tako i govornim. Poznavanje drugog jezika (engleskog ili francuskog) je prednost i može biti potrebno za stažiranje na poslovima sekretara i asistenta u Glavnom štabu.

Kompjuterske vještine: Morate imati odlično poznavanje računarskih sistema i kancelarijskog softvera.

Timski igrač: Trebali biste biti sposobni da dobro radite u timu i prilagodite se međunarodnom radnom okruženju.

Komunikacijske vještine: Trebali biste posjedovati snažne međuljudske i komunikacijske vještine.

Imajte na umu:

-Trajanje: Minimalno trajanje pripravničkog staža je mjesec dana, a maksimalno šest mjeseci.

-Viza: Vi biste trebali biti odgovorni za dobijanje svih potrebnih viza.

-Putovanje: Morate organizirati i financirati svoje putovanje do lokacije na kojoj ćete obavljati praksu.

-Zdravstveno osiguranje: Morate pokazati dokaz o kasko zdravstvenog osiguranja koji važi u zemlji u kojoj ćete obavljati pripravnički staž i za cijeli period pripravničkog staža. UNESCO će obezbijediti samo ograničeno osiguranje do 30.000 USD za rizik od bolesti, invaliditeta ili smrti tokom perioda stažiranja.

-Ljekarsko uvjerenje: Prije početka pripravničkog staža morate dostaviti ljekarsko uvjerenje da ste sposobni za rad. Imajte na umu da liječničko uvjerenje treba izdati kvalifikovani ljekar i NE treba da dostavljate bilo koju svoju medicinsku dokumentaciju koja je povjerljiva (rezultati testova, rendgenski filmovi itd.).

-Propratni dokumenti: Prije početka prakse morate dostaviti svoju ličnu kartu/uvjerenje o upisu/diplomu (ako ste tek nedavno diplomirali).

-Odsustvo: pripravnici imaju pravo na 2,5 dana odsustva mjesečno za vrijeme pripravničkog staža.

Prije prijave:

-Pripremite svoje motivaciono pismo i životopis prije nego što popunite prijavni formular. Imate samo jedan sat da završite proces.

-Uvjerite se da će vaši kontakt podaci biti važeći u narednih 6 mjeseci.

-Za prijavu možete koristiti samo engleski ili francuski jezik.

-Molimo dostavite nezvanični francuski ili engleski prijevod vaših dokumenata ako nisu na ovim jezicima.

-Dozvoljeno vam je da podnesete samo jednu prijavu.

-UNESCO ne nagrađuje stažiste. Ne postoji nikakva naknada, finansijska ili drugačija za zadatke na stažiranju.

-Čak i ako ispunjavate uslove, ne postoji garancija za plasman. Primamo više prijava od kvalifikovanih kandidata nego što možemo podnijeti.

-Vašoj prijavi će dalje pristupati menadžeri UNESCO-a širom svijeta i ostat će na našem portalu za stažiranje u periodu od šest mjeseci.

-Ne odgovaramo svakom kandidatu. Ako odaberete, direktno će vas kontaktirati menadžer. Ako ne dobijete ažuriranje u roku od šest mjeseci, to znači da vaša prijava nije uspjela.

Službena web stranica

error: Sadržaj je zaštićen !!