Ulazne stipendije Univerziteta Cape Breton u Kanadi 2024. godine…

Ako sanjate da studirate u Kanadi, Univerzitet Cape Breton vas poziva da se prijavite za njihove prijemne stipendije. Svake godine univerzitet nudi niz konkurentnih stipendija međunarodnim i domaćim studentima koji žele da nastave svoje osnovne studije na Univerzitetu Cape Breton. Ove stipendije se dodjeljuju na osnovu akademskih zasluga, a kandidati moraju biti upisani ili planiraju da upišu redovni dodiplomski program na univerzitetu. Ulazne stipendije Univerziteta Cape Breton imaju za cilj da pomognu studentima u postizanju svojih obrazovnih ciljeva dok studiraju u Kanadi.

Univerzitet Cape Breton posvećen je pružanju finansijske podrške svojim studentima. U stvari, univerzitet dodjeljuje preko 2,5 miliona dolara stipendija i stipendija godišnje primljenim studentima. Većina ovih nagrada dodjeljuje se na osnovu akademskog uspjeha, što znači da studenti sa dobrim ocjenama imaju veće šanse da dobiju finansijsku pomoć. Stipendije i stipendije su dostupne kanadskim građanima, stalnim stanovnicima i međunarodnim studentima koji su primljeni na dodiplomski studij na Univerzitetu Cape Breton. Ova podrška univerziteta može značajno doprinijeti da kvalitetno obrazovanje učini pristupačnijim studentima.

O univerzitetu:

Univerzitet Cape Breton, koji se nalazi u Novoj Škotskoj, Kanada, je renomirani javni univerzitet koji pruža kvalitetno obrazovanje od svog osnivanja 1974. godine. Svojom posvećenošću osiguravanju uspjeha studenata, univerzitet privlači studente iz cijelog svijeta. Univerzitet Cape Breton nudi niz dodiplomskih programa u različitim oblastima kao što su umjetnost, biznis, obrazovanje, zdravstvene profesije, nauka i održivost. Osim toga, univerzitet obezbjeđuje niz stipendija za podršku međunarodnim i domaćim studentima u finansiranju studija. Ako želite da studirate na kanadskom univerzitetu, Univerzitet Cape Breton je odličan izbor. Učinite prvi ključni korak ka ostvarenju svojih akademskih aspiracija tako što ćete se prijaviti već danas.

Detalji stipendije:

-Zemlja domaćin: Kanada

-Univerzitet: Univerzitet Cape Breton

-Vrijednost stipendije: do 30.000 dolara

-Nivo kursa: dodiplomski

-Podobnost: Otvoreno za međunarodne studente

Dostupni kursevi i pogodnosti:

CBU stipendije nude mogućnosti za studiranje dodiplomskih studija u različitim oblastima, uključujući:

-Nauka

-Matematika

-Komunikacije

-Inženjering

-Ekonomija

-Životna sredina

-Visual Studies

-Zdravlje

-Humanističke nauke

-Muzika

-Razna druga polja

Finansijske koristi:

Evo nekoliko stipendija koje se nude na Univerzitetu Cape Breton, zajedno sa njihovim ukupnim iznosima:

-Chancellor’s Scholarship: 30.000 dolara

-Predsjednička stipendija: 20.000 dolara

-Dekanova stipendija: 10.000 dolara

-Ficdžeraldova stipendija: 20.000 dolara

-Schwartz stipendija: $14,000

-W.M. Reid stipendija: $11,500

-Orpha Thayer-Scott stipendija: $10,000

Kriteriji podobnosti:

Kriterijumi za dobijanje stipendija uključuju:

-Kandidat može biti domaći ili strani student.

-Za kandidate za sporazum o artikulaciji, oni moraju biti trenutno upisani u njihov program transfera.

-Kandidat mora pokazati odličan akademski učinak i visoka postignuća na prethodnim nivoima studija.

-Da bi bio kvalificiran, kandidat mora imati minimalno 80% prosjeka kako je utvrđeno od strane CBU-a, bez neuspjeha.

Kako se prijaviti:

Prije podnošenja prijave CBU-u, važno je pažljivo pregledati zahtjeve za podobnost. Da biste pokrenuli proces prijave, morat ćete kreirati CBU budući studentski račun. Nakon kreiranja naloga, možete se prijaviti da biste pristupili nalogu i učitali potrebne dokumente. Ključno je napomenuti da će sva komunikacija i obavještenja u vezi s vašom prijavom biti poslana na e-mail adresu povezanu s vašim registrovanim računom Future Student.

Rok za prijavu: Otvoreno

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!