UČITE OD NAJBOLJIH: “Najkraći savjet jednog milijardera za sve koji žele USPJEH”…

Velika razlika između uspješnih i neuspješnih ljudi je u tome što uspješni rade sve ono što neuspješni ne žele – objašnjava milijarder i poduzetnik John Paul DeJoria.

Svoje bogatstvo stekao je kao jedan od osnivača tvrtke koja se bavi proizvodnjom preparata za kosu Paul Mitchell, ali je sa 16 godina radio sitne poslove u jednoj radnji za kemijsko čišćenje.

Postavljao je vješalice, prao podove i to za 1,25 dolara na sat.

-“Jednog dana naišao je šef, koji je bio jako strog i rekao mi da želi razgovarati sa mnom. Isprva to mi nije zvučalo dobro. Ispričao mi je kako je prethodnog dana radio do kasno, i kako je u jednom trenutku primijetio da nema prašine ispod tepiha, kao ni iza namještaja” – priča DeJoria.

-“Nisam ni zamišljao da netko može raditi svoj posao tako dobro kada ga nitko ne gleda, rekao mi je šef. Dobit ćeš povišicu od 25 centi!” – prisjeća se ovaj milijarder.

“Prema onome što je naučio kao šesnaestogodišnjak, DeJoria smatra da uspjeh nije u tome koliko novca imate i na kojoj ste poziciji. “Uspjeh je koliko dobro obavljaš svoj posao kada te nitko ne gleda”.

On je jos za Business Insider dodao pet savjeta:

Čini drugima to što želiš da oni čine tebi: Ponašajte se prema drugima sa poštovanjem, bez obzira kako izgledaju i ko su, bez obzira na njihov finansijski status, ponašajte se prema ljudima onako kako želite da se prema vama ponašaju.

Spavajte: Spavanje je veoma važno. Ali mislim na spavanje kako biste dobili energiju. Prije nego što odete na spavanje, na papiru zapištite sve svoje probleme i izazove, i ostavite u ormar papir, tako da ne morate da razmišljate o tome, jer će vas ujutru svakako tu sačekati.

Prihvatite odbijanje: Kada ste spremni na to da će vaše ideje biti odbijene i da ćete čuti “NE”, to vas neće obeshrabriti za nove poduhvate.

Samo budite vi: Kada se probudim ujutru, uvjek malo zastanem i nekoliko minuta samo budem tu, bez razmišljanja šta ću sljedeće da radim. Priuštite to sebi.

Budite svjesni trenutka u kom ste: Ako treba probudite se pet minuta ranije i samo pogledajte u plafon i budite svjesni gdje ste i ko ste.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!