U PRVI brak ulazite zaljubljeni, a u drugi PAMETNI – Savjeti kako da vaš drugi brak bude SJAJAN…

Prvi brak koji se pretežno ostvaruje u mladosti, bio je zasnovan na temeljima snova, vjerovanja u vječnu ljubav i idelanom zajedničkom životu.

Ako vas sreća ne posluži dalje u životu, stvarate uvjerenje da ćete imati rijetku priliku da ponovo volite i budete u skladnom braku. Drugi brak zna da se temelji na dosta realnijim stavovima – i često bez snova.

Brige pri stupanju u takav odnos skoro pa da su i neminovne. Stvarate negativne scenarije i plašite se da živite ljubav. Donosimo vam neka od jasnih pravila zašto neuspješan prvi brak nije nikavo mjerilo da drugi bude isto takav:

Izvucite zaključke: Potrebno je izvučete iz prvog braka sve ono što vas je sputavalo i šta vam je nedostajalo.

Sada znate konkretnije šta želite i budite slobodni u razgovoru sa sadašnjim partnerom. Niko vam ne može čitati misli, pa shodno tome razgovor je put do dobrog odnosa.

Budite otvoreni u komunikaciji: Kao što je već navedeno, važno je da budete otvoreni u komunikaciji. Pitajte vašeg partnera sve ono što vas zanima i što želite da znate.

Nemojte se ustručavati u tome. Da bi se dobar odnos izgradio potrebno je da budete iskreni i da znate sve o osobi sa kojom se upuštate o odnos.

Razgovarajte o svojim potrebama i željama: Svi smo mi različiti i baš zbog toga potrebno je da jasno kažemo, šta to volimo, šta ne, šta nas ispunjava, čini srećnima tužnima itd.

Neko voli da prvu jutarnju kafu popije sam, neko u društvu i baš zbog toga potrebno je da iskreno iznesete svoje želje i način funkcionisanja.

Jasno recite ako vam se nešto ne sviđa: Ako vam se nešto ne sviđa, otvoreno recite partneru i pokušajte zajedno naći rješenje.

Npr. smatrate da neke poslove trebate da obavljate vi, a neke on. A ne samo jedno od vas. Dogovor kuću gradi. Kada se uskladite, tada stižete sve, i jednako ste srećni.

Neka vaši ciljevi budu usklađeni: Naravno, treba da imate svoje snove i ciljeve i u njih partner ne treba puno da se mješa, ako izuzev ne tražite njegovu pomoć.

Ali, kada govorimo u pogledu zajedničkih ciljeva, i gdje se to vidite za godinu, dvije, pet, tu bi trebali da budete usklađeni – ako želite dalje da nastavite zajedno.

Imajte vremena za sebe: Važno je da unaprijed razgovarate kako želite da funkcionišete. Neko želi da ima svojih svakodnevnih 15 minuta u miru, dok neko želi čitav vikend za sebe.

Važno da je da o ovome razgovarate, kako biste znali namjere partnera. Neophodno je da svako od partnera bude posvećan sebi – a na vama je kako ćete to vrijeme rasporediti.

Ne vršite upoređivanje: Vaše novo poglavlje života treba da krene sa novim mislima i novim pravilima. Ne vraćajte se unazad i ne poredite sadašnjeg partnera sa bivšim.

Sada je pored vas druga osoba i jednostavno gradite život sa njom. Ne gradite brak prema šablonu – već prema vašem internom dogovoru, prenosi pult24

error: Sadržaj je zaštićen !!