TUŽNA ljubavna priča holivudske legende Džejmsa Dina…

Najveći holivudski zavodnik imao je sve u životu, osim nje – izgubio je svoju veliku ljubav i nikada je nije preboleo.

Džejms Din (James Dean), jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena, bio je pravi miljenik žena i poznati zavodnik, ali je izgubio ljubav svog života i nikada je nije preboleo. Džejms Din je rođen 8. februara 1931. godine u malom gradu Merion u Indijani.

Od najranijeg detinjstva bio je veoma vezan za svoju majku Mildred Vilson i tvrdio je da ga je ona jedina razumela. Kada ju je iznenada izgubio od raka kada je imao samo 9 godina – njegov život se radikalno promenio.

Otac ga je poslao da živi na farmi kod ujaka i tetke, što je dramatično poremetilo njihovu vezu do glumčeve smrti.

Njegovi biografi tvrde da je utehu, društvo, ali i duhovno rukovodstvo u teškim trenucima nalazio u metodističkom svešteniku Džejmsu Deverdu. Dok je studirao pravo u Kaliforniji, otkrio je svoju ljubav prema glumi – što ga je kasnije učinilo filmskom legendom.

Loš dečko mekog srca: I dok je u javnosti imao imidž nestašnog dečaka zahvaljujući ulogama u “Buntovniku bez razloga” i “Istočno od raja” – Džejms je bio daleko od te slike. Često je menjao raspoloženje i pretvarao se od tihog i ponekad stidljivog momka u ludog komičara koji može da razveseli celo društvo.

Ipak, bio je poznat kao kul momak koji se retko smeje u javnosti, ne vadi cigaretu iz usta i koji slama srca gde god da krene svojim motociklom ili sportskim automobilom.

Zahvaljujući svojoj neospornoj harizmi, uspeo je da i najobičnije komade odeće; plave farmerke i belu majicu – pretvori u modni trend koji se i danas kopira.

Džejms Din je nesumnjivo imao nešto što je privlačilo ljude bez obzira na njihov pol. Nisu odolele ni Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Džoan Kroford i Džudi Garland.. Ali nije mogao da preboli gubitak ljubavi jedne glumice – Pjer Anđeli.

Italijanska glumica Pjer Anđeli i Džejms Din nisu dugo izlazili, a postoji nekoliko razloga za njihov raskid. Njena majka nije odobravala to što Din nije katolik – ni njegov način života, brzi automobili i način oblačenja nisu pomogli.

Sam Din je mladoj glumici priznao da još nije spreman za brak. Ubrzo nakon raskida, Anđeli su se verili za pevača Vika Dejmona, a 1954. su se venčali. Slavni glumac bio je šokiran i slomljenog srca.

Četrnaest godina nakon što se njihova veza završila, Pjer Anđeli je opisala kako je njihova romansa izgledala: “Zajedno bismo otišli ​​na obalu Kalifornije i tamo bismo krišom boravili u kućici na plaži – što dalje od radoznalih očiju”.

“Većinu vremena provodili smo na plaži, sedeći, zabavljajući se, baš kao deca na koledžu. Pričali bismo o sebi i svojim problemima, o filmovima i glumi, o životu i ‘životu posle smrti’. U potpunosti smo se razumeli. Bili smo kao Romeo i Julija”.

Džejms Din je proveo 5 godina u Holivudu i glumio je u 3 velika filma: “Istočno od raja”, “Buntovnik bez razloga” i “Džin”.

Predviđali su mu veliku slavu i uspešnu karijeru, ali je poginuo u saobraćajnoj nesreći – mesec dana pre premijere “Buntovnika bez razloga”.

Prenosi: Spectacler/Prva

error: Sadržaj je zaštićen !!