TRI stvari koje treba da uradite u JESEN – “Pomažu da postignete balans duha i tijela i zadržite VITALNOST”…

Dolazi nam jesen, novo godišnje doba koje nosi svoju energiju i svoje prirodne zakonitosti koje prati i naše telo.

Kako bismo zadovoljili njegove potrebe, ali i svog duha, treba da se pripremimo za novu sezonu kako bismo sačuvali vitalnost.

U tome nam pomaže tradicionalna kineska medicina kojom se u septembarskom broju magazina Sensa bavila dr Slađana Sisojević. Evo koje tri stvari treba da uradimo s jeseni:

Hrana: “Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, naši organi su u korelaciji sa bojama, ukusima, hranom, sezonama.. Jesen je sezona povezana sa plućima. U skladu sa tim, i naše pripreme za jesen treba uglavnom da budu fokusirane na ojačavanje pluća”.

“Boja pluća prema TKM je bela, a boja se može uneti i hranom. To je hrana koja jača pluća, a time i imunitet. U “belu hranu” spadaju: pirinač, krompir, praziluk, karfiol, špargla, bela rotkva, kupus, belance, kokos. Pikantan ukus i ljuto takođe stimulišu pluća”.

Otpuštanje vezanosti: “Kako idemo ka svežijem vremenu i kraćim danima treba više da se okrenemo sebi. Kao što lišće menja boju i opada sa drveća, vreme je i za nas da otpustimo sve što nas vuče dole”.

-Oslobodite se vezanosti za stvari i za ljude.

-Raščistite ormar i donirajte staru odeću. Preuredite kuću ili makar ispremeštajte nameštaj.

-Rešite se viška obaveza i zadataka.

-Otpustite negativne (toksične) ljude i situacije iz svog života.

-Stavite sebe na prvo mesto!

-Oslobodite se ljubomore, oholosti, očekivanja, osuđivanja, kontrole, krivice, ljutnje, straha i tuge.

Istina u očima: “Znate kako se kaže da se sve emocije vide u očima? To je tačno i važi i za setu, koju možemo videti u zoni gde se projektuju pluća”.

Iskusan iridolog će tačno razlikovati emociju pluća od organskog oboljenja, kao što je, na primer, bronhitis i sl. Ako ste tužni i setni, to uspešno rešava homeopatski lek Ignatia”.

“Izlečiće vašu tugu i razočaranja, bilo da su vezana za ljubavni odnos ili za životne situacije. Ukoliko imate previsoka očekivanja, pomoći će vam da prihvatite neizbežno i da pustite”.

“Od pomoći su i Bahove kapi – esencija Honeysuckle (orlovi nokti), koja se primenjuje kad se držimo za prošlost, za ’stara dobra vremena’, za nostalgiju i osećaj da život više nije ispred, nego iza nas”.

“Pomaže nam da se sa radošću sećamo lepih uspomena i da nam one budu osnova, dobar temelj za budući život. Tako se uspostavlja ravnoteža, a u emotivnoj ravnoteži – nema razboljevanja”.

Sensa

error: Sadržaj je zaštićen !!