“TRI stvari će nestati kada prestanete da jedete HLJEB” – Mnogi nisu ZNALI…

Niste mogli ni da zamislite da se sve ovo dešava zbog velike upotrebe belog hleba

Hleb je bomba koja dolazi u mnogo različitih oblika od kojih su neki štetni za naše telo i liniju, dok drugi zaslužuju samo reči hvale. Saznajte šta će se dogoditi s vašim telom ako iz ishrane u potpunosti izbacite beli hleb.

– Izgubićete kilograme uzrokovane vodom. Hleb je je prepun ugljenih hidrata, a ako ga naglo izbacite iz ishrane, na telu se to primećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. Ipak nije reč o instant mršavljenju već o gubitku višku vode koja se skuplja u telu.

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

– Nećete više stalno biti gladni. Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je beli hleb pun, u organizmu uzrokuju nagli porast šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne, nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom, zbog čega se gojimo.

Ali to ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti izbaciti hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

– Energija će vam porasti, a probava se poboljšati. Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su veoma važna za normalan rad creva i probave. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Nakon što izbacite beli hleb iz ishrane i u svakodnevnu ishranu uvrstite cele žitarice probava započinje normalan i olakšan rad.

Isto tako, ugljeni hidrati su hrana i “gorivo” za mozak. Ako je ono kvalitetno mozak radi normalno, bez smetnji, no ako hrana za mozak nije zdrava – telo reaguje negativno te se pojavljuje osećaj malaksalosti i umora.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!