“TRI MISLI koje treba da imate na umu kada su teška VREMENA” – Pomažu da prevaziđete svaki poblem i krizu u ŽIVOTU…

Život je pun dinamike, poput rolerkostera koji nas nosi u visine i spušta na dno, ali do nas je da li ćemo se plašiti, voziti se zatvoritih očiju i očajavati – ili ćemo naučiti kako da uživamo u vožnji.

Promene se stalno dešavaju iznenada, ništa nije večno u ovom svetu – ni statično.

Sve se stalno menja u životu, a i sposobnost da se prilagodite spoljašnjim promenama je najvažnija za opstanak, već i za blagostanje. Čak i kada život ne donosi najlepše vesti – morate biti u stanju da ostanete stabilni i svoji.

-Preterana samokritika: Najizazovnije što možete da uradite jeste da se u teškim i izazovnim trenucima zaključate u četiri zida, upuštajući se u neobuzdanu samokritiku.

Umesto da sebe dodatno mučite, preispitujete, stavljate na “optuženičku klupu”, pokušajte da izolujete iskustvo od neke negativne situacije. Osvestite da se sada događa nešto negativno – a zatim to postepeno oslobađajte.

Neće se dogoditi tokom noći, ali svakodnevnim radom na sebi, otpuštate sve i isceljujete svoje biće postepeno. Ovo je lek, a samokritika može biti otrov.

-Čovek troši istu količinu energije da bi sebe učinio nesrećnim ili srećnim: Naravno, treba da proživite ono što vam se dogodilo. Osvestite sve događaje, emocije, promene.

U ljudskoj prirodi je da se nekad oseća tužno, nezadovoljno, ljuto i to treba osvestiti i proživeti. Ipak, ne treba da se “utapate” u ovakvim osećanjima i ostajete zarobljeni u njima.

Postepeno menjajte emocionalne i misaone obrasce, proživite tugu, ali odlučite da ona nije vaš način života. Umesto da svu svoju energiju posvećujete neprijatnim osećanjima, vi je usmerite na sreću, an ono lepo – na stvari na kojima ste zahvalni.

-Posle nekog vremena situacija će se smiriti: Nagle promene u životu mogu da nas uznemire. Kada nas pogode životne oluje, teško je da se vratite u stabilan položaj.

Ako se nađete u ovoj poziciji, podsetite se da je ovo samo jedna od stanica na vašem putovanju. Osvestite da samo vi možete uticati na to kakav ćete život i budućnost imati.

Posle nekog vremena, možda ćete primetiti da ova oluja i nije toliko strašna kakva vam se činila na početku. To su samo detalji u mozaiku života – vi ih možete promeniti!

Sensa

error: Sadržaj je zaštićen !!