“TIPOVI žena koje bi muškarcima mogle donijeti NEVOLJE” – Kraj karijeriste se osjećaju ODBAČENO…

Postoji vjerovanje da uspjeh muškarca zavisi od toga kakva je žena pored njega i kako utiče na njega.

Ako muškarac pored sebe ima sjajnu ženu, njemu je lako da napreduje u životu. Nažalost – vrlo je teško pronaći takvu ženu.

Najčešće se događa suprotno – dama povlači muškarca prema dnu, kako finansijski tako i lično. Ovo su neke od žena koje imaju baš takav efekat na muškarce:

-Koristoljubiva: To su žene kojima “piri kroz glavu”. Ne zanima ih šta sutra donosi, bitno je da im danas nije dosadno i da dobijaju ono što im treba.

Ne zanima ih karijera, posao, svjetski problemi i ne žele da se pomuče oko zarade. Traže zabavu na razne načine, a kada im sve dosadi odlaze bez problema.

Muškarac je za njih osoba sa resursima koji su im neophodni da bi dobile nešto što im treba. Ako tih resursa ponestane na jednom mjestu, one odlaze na drugo. Tu nema puno osjećanja i ljubavi, sve je više iz koristi.

-Karijerista: Zapravo, nema ništa loše u tome da žena postigne velike uspjehe. Ali mnoge žene pretjeruju u tome i zapostavljaju neke bitnije stvari.

Muškarac žene karijeriste će se uvijek osjećati odbačeno i usamljeno. Ona će uvijek više pažnje poklanjati svom poslu nego porodici.

-Mrzovoljna: Takva žena je pravi emocionalni vulkan koji eruptira pri najmanjoj provokaciji. Njoj je muškarac uvijek kriv. Razbila je svoju omiljenu šolju – on je kriv. Teško je zamisliti da bi takva žena nadahnula bilo koga da uspije.

-Tužna domaćica: To je tip žene koja se brine o kući i porodici i stalno kuka zbog toga. Njene prijateljice idu na posao i žive bogat život dok one samo sjede kući. Muž koji radi dva posla ili ima dobru platu, umjesto zahvalnosti i toplih riječi, čuje samo prijekore.

-Sponzoruša: Lijepa, zgodna, uvijek dotjerana, elegantna… u čemu je kvaka? Zapravo, takva žena je lukava lisica koja u svakoj vezi traži dobrobit. To je donekle slično prvom tipu žene koji smo nabrojali, ali postoje važne razlike između njih..

Takva žena je vrlo pametna, ima životne ciljeve i samouvjerena je, dok žena u prvom tački ne mari za budućnost i nema jasne ciljeve. Ona će biti predivna prema čovjeku dok god dobija ono što joj treba, prenosi pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!