“TAJNA se krije u PRELIVU”: Zapečene paprike sa sirom na drugačiji NAČIN…

Sprema se brzo i lako.

Sastojci: -Šest komada crvene pečene paprike.

-350 g sira (sitnog sira, fete) 2 jajeta, 2 kašike kisele pavlake/milerama malo mlijeka 2 kašike prezle po ukusu soli par kašika pečenih sjemenki po ukusu (susam, suncokret, lan.)

-Uključite rernu da se ugrije na 200 C. Odredite potrebnu količinu paprike po osobi (po potrebi povećajte količine svih sastojaka), a spram toga pripremite i odgovarajuću tepsiju, tako da paprike pokriju dno.

Podmažite posudu i pospite prezlom, da se ravnomjerno rasporedi po dnu i ivicama. Dobro ocjeđenu papriku rasjecite, posolite, pa na sredinu svake stavite jednu kašiku nadeva od sira. Zatvorite i ređajte jednu do druge u posudu.

-Papriku ispecite na roštilju ili ploči, poklopite u posudu da se potpari i prohladi, pa oljuštite i očistite od sjemena. Jako je jednostavno spremiti ovo jelo kada papriku već imate spremnu u zamrzivaču, u tom slučaju je odledite i dobro ocjedite od tečnosti.

Za fil koristite sir koji volite – najčešće kombinujem neki sitni/švapski sir i u njega nadrobim fetu. Možete i samu fetu, po želji.

-Za preliv, umutite jaja sa kiselom pavlakom, dodajte malo mleka, i vrlo malo soli. Prelijte ravnomijerno preko paprike. Po ukusu pospite tostiranim semenkama (ukoliko stavite sirovi susam recimo, neće se zapeći i razviti aromu, ovako je ukusnije).

Pecite do zlatnožute boje – kada sva tečnost ispari gotovo je.

Prenosi: Najžena, Espreso

error: Sadržaj je zaštićen !!