Sezona slava je počela, a slavsku trpezu ne možemo da zamislimo bez jednog priloga – kupus salate.
Naći će se i na posnim i na mrsnim trpezama, ide odlično uz pečenje, ali i posni prebranac. Kupus salata jeste klasik na našim trpezama, ali jednim trikom, odnosno malim dodatkom biće bolja nego one iz restorana.
Sastojci:
-1 manja glavica kupusa
-so, ulje, sirće (po ukusu)
-šećer na vrh kašičice
Priprema:
Kupus iseckajte sitno, kako inače sečete, stavite u činiju, pa dodajte šećer. Promešajte i izgnječite rukama. Sipajte ulje, a potom i sirće i na kraju so. Dobro promešajte i prespite u manje činije.
Savjet: So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, i tu obično grešimo. Po navici prvo sipamo so u salatu, pa sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno.
Izvor: superzena, prenosi: prva.
Komentari
Ostavite komentar