“SVAKI horoskopski znak ima jednu manu koja mu kvari LJUBAVNU SREĆU”…

Svako od nas ima neki zamisao, koji ne shvata da je to iluzijua koja mu kvari ljubavnu sreću. Astrologija poručuje koje su to mane..

OVAN: Ljubavna pitanja su deo vaše ambicije i akcije – vi ljubav preduzimate i njome upravljate. Ako ste sa nekim u vezi, cilj vam je da ostvarite partnerstvo, brak, porodicu – onako kako vi to zamišljate.

Vi se ne opuštate i ne uživate u ljubavi, shvatate odnos kao gradivni materijal, sa kojim postupate prema svojoj viziji i nacrtu. Naravno da nikada niste zadovoljni, jer se drugi otimaju i ne dozvoljavaju vam da upravljate njihovim životom i neprekidno utičete na njih.

BIK: Vi volite rutinu i nikada vam nije dosadno da radite iste stvari sa partnerom, ili da novog partnera pokušavate da uklopite u svoje ljubavne navike.

Promena je za vas zastrašujuća i ako nešto doživljavate kao dobro, sigurno, stabilno, verujete da će to ostati tako, ako svi okviri ostanu isti i ako vaše ponašanje ostane isto. Partner koji se razvija i menja, osećaće vašu potrebu za nepomičnošću (iz zone komfora) kao kamen oko vrata.

BLIZANAC: Za razliku od Bikova, vi biste stalno da uvodite neke inovacije i u vezi brzo počnete da se osećate sputano i da vam bude dosadno.

Vaš unutrašnji nemir i nesigurnost, gone vas da u emotivnom odnosu tražite stimulaciju na sve načine, da bi sebe održali aktivnim i zainteresovanim.

U tom naporu da stvari učinite zanimljivim, previđate partnerova osećanja i potrebe i to da se on oseća uvređeno – jer vam je sa njim očigledno dosadno, ako nema neke (uvek različite) akcije.

RAK: Zaboravljate da drugi nisu osetljivi, empatični i senzitivni kao vi. Pošto polazite od sebe procenjujući druge (što svi rade, dok ne u potpunosti ne osveste činjenicu da smo svi različiti), očekujete da vas drugi intuitivno razumeju i da budu osetljivi na razne spoljašnje i unutrašnje senzacije, koje vi stalno primate i registrujete.

U vezi očekujete da partner oseća isto što i vi i da na isti način izražava svoja osećanja, zbog čega se često osećate razočarano, neshvaćeno i povređeno.

LAV: Vi verujete da se sve tiče vas, da se sve vrti oko vas, ne zato što ste uobraženi, ili razmaženi, već zato što je vama to prirodno – samouvereni ste i svoje istine smatrate apsolutnim i svoju perspektivu objektivnom.

Zato je najvažnije ono što vi osećate, vi mislite, vi primećujete, vi želite. Zaprepastili biste se, kad bi vam neko rekao da ste bezosećajni i sebični, jer vi to zaista niste, samo ste totalno egocentrični. Drugi često imaju problem da stave sebe na prvo mesto, ali vama je teško da to mesto ponekad ustupite.

DJEVICA: Vaš problem je što uvek mislite da je problem u vama. Stalno se preispitujete, korigujete, analizirate, prilagođavate, tražite od druge osobe da vam kaže šta želi da uradite – pokušavate da budete savršeni.

Na neki način, ovo je isto tako egocentrično i iritirajuće, kao što rade Lavovi, samo ima drugu vrstu naboja i energije. Vi smarate svojom zabrinutošću i željom da sve bude u redu, a podrazumevate da je u redu onda kad vi osećate da je u redu (kad je onako kako vama odgovara). Nastavak na sledećoj strani.

VAGA: Ne osećate se dovoljno cenjeno i shvaćeno, a ponašate se kao da je sve u redu, ne tražite ono što vam treba i ne govorite šta tačno mislite – jer ne želite da povredite drugu osobu.

Izbegavajući sukobe, jer oni vređaju vaše osećanje pristojnosti, očekujući da druga osoba sama oseti i shvati šta vi mislite i osećate, povređujete sami sebe. Nastojite da stvorite harmoniju po svaku cenu, ulažete sve napore i trošite previše energije – dok vam se ne smuči i dok ne izgubite snagu.

ŠKORPIJA: Ne verujete nikome dovoljno – mnogo vremena i dokaza je potrebno da biste vi nekome poklonili poverenje, a vaša sumnjičavost, ljubomora i posesivnost drugoj osobi obično postanu prenaporni. Tražite iskrenost, otvorenost i apsolutnu pripadnost – a sami oklevate da se otvorite i pokažete da nekome pripadate.

STRIJELAC: Nestrpljivi ste i ne drži vas mesto. Hoćete sve onako kako hoćete (uvereni da želite najbolje i za sebe i za drugu osobu) i to sada i odmah.

Ubrzavate kad treba da usporite, jurite u sukobe i razrešenja, kad treba da pustite da se stvari odvijaju same od sebe i da poštujete razvojne procese i dinamiku odnosa.

Prebrzo zaključite da vam druga osoba ne odgovara, ne pomišljajući na to da niste u miru sa samim sobom i da vam zbog toga ni sa kim nije dovoljno opušteno.

JARAC: Vi nemate dovoljno vremena za građenje odnosa – sve drugo vam je važnije i očekujete da voljena osoba takođe ima svoj život, ciljeve i ambicije – da bude sebi na prvom mestu, kao što ste vi sebi.

Teško uključujete partnera u svoj život, jer to često znači da treba da promenite svoje planove, da se nečega odreknete, da promenite prioritete.

Vaši bliski odnosi nisu uključeni u vaš realan život i vama je normalno da ih držite odvojeno i ne shvatate zašto bi neko zbog toga patio i osećao se isključeno.

VODOLIJA: Plašite se da će ljubav ograničiti vašu nezavisnost i slobodu, bliski odnosi vas guše, jer zahtevaju previše od vas.

Vi se uključite u odnos i predate se zajedništvu, a onda patite što ne možete da radite stvari koje vas motivišu i ispunjavaju strašću i životnošću, ne pomišljajući da partner uopšte nije tražio i očekivao od vas da se odreknete svog života.

Ili se, poučeni takvim iskustvom, držite toliko čvrste i rigidne granice, da se partner oseća isključeno i doživljava vas kao emotivno nedostupne i distancirane. Mrzite da osećate da vam je neko potreban.

RIBE: Vi tonete u ljubavni odnos, kao kamen na dno mora. Prihvatate na sebe sve partnerove probleme i nastojite da ih rešavate, shvatate kao svoju odgovornost da partnera usrećite, spasete, popravite.

Zaboravljate sebe i partner postaje centar vašeg sveta i to ga ili užasno opterećuje, ili postaje zavistan od vas i podsvesno nastoji da vam zada što više posla, kako ga nikada ne biste ostavili i tako postaje stalan problem i odgovornost u vašem životu – dok vi zapostavljate sopstvene probleme i odgovornost prema sebi.

Piše: neko-bitan.com

error: Sadržaj je zaštićen !!