“SUPRUG mi je bio KUM dok sam se UDAVALA za najbolju DRUGARICU” – Saznala da ima još godinu DANA života – a nakon toga uslijedio je “ŠOK” za sve…

Danima nakon što je saznala dijagnozu, Britanka Keri je razgovarala sa svojim najboljim drugaricama o tome kako je ‘duboko tužna’ što nikada neće hodati do oltara.

Prijateljica Šan ju je sedam dana kasnije zaprosila. Majka troje dece Keri (34) rekla je prijateljici Šan (29) da ne želi da umre, a da bar jednom ne obuče venčanicu, nakon što je saznala da joj je preostalo još 12 do 18 meseci života.

Keri se udala za svoju najbolju drugaricu na Dan zaljubljenih, kako bi mogla da doživi vlastiti dan venčanja pre nego što umre. Par je odredio datum za Dan zaljubljenih, gde su se ‘venčali’ u Južnom Kembridžu.

Psihološkinja Keri, kojoj je dijagnostikovan neizlečivi rak kičme, rekla je da je „zahvalna“ što može da doživi „čarobni“ dan dok uživa u vremenu koje joj je preostalo. |

Keri je prvi put dijagnostikovan rak grlića maternice u septembru 2021. Bila je podvrgnuta hemoterapiji. Međutim, u novembru 2022. godine, Keri je počela da pati od bolova u prsima i završila je u bolnici. Testovi su otkrili da se bolest proširila na njenu kičmu i lekari nisu mogli da je izleče.

-Bila sam šokirana, mislila sam da sam pobedila – rekla je Keri. Imala je toliko još toga što je htela da napravi u životu.

-Toliko sam toga htela da napravim, a lekari su rekli da mi je ostalo još samo 12 do 18 meseci. Neću doživeti venčanje svoje dece, pa čak ni svoje. Htela sam taj poseban dan o kom sam toliko čula, i da obučem haljinu i budem mlada. Htela sam dan kao iz bajke – rekla je ona.

Nekoliko dana nakon što je saznala za dijagnozu, Keri je razgovarala sa svojim najboljim prijateljicama, učiteljicom Šan i asistentkinjom u nastavi Kler, o tome kako je ‘tužna’ što nikada neće hodati do oltara.

Nakon što su se šalile o mogućem venčanju, Šan je sedam dana kasnije otišla kod Keri i zaprosila je u januaru 2023.

-Nisam želela da propusti tako zabavan deo života. Upoznale smo se preko zajedničkih prijatelja pre više od tri godine. Keri je ljubazna i duhovita. Obe smo imale decu, pa smo išle u parkove i družile se – kaže Šan prisećajući se svoje odluke da ‘postavi pitanje’ najboljoj drugarici. Dodala je da je obećala da će se brinuti za Kerijine ćerke Lili (9), Miju (12) i Violet (6) kada Keri više ne bude tu.

-Znam da neki to možda neće da razumeju, ali ona je moja najbolja prijateljica. Bilo mi je čudno jer sam već u braku, ali prijateljstvo je važnije. Mom suprugu se svidela ideja i podržavao je sve, čak nam je pomogao i u planiranju – rekla je Šan.

Imajući samo tri slobodna meseca, krenule su u planiranje velikog dana s malom grupom prijatelja. Lokalne firme čule su za ovo venčanje i poklonile su prostor, tortu, hranu, dekoracije i pozivnice, haljine… Kerijina čipkana venčanica kupljena je novcem koji su prikupili Šan i njeni bliski prijatelji.

Vikend pre velikog dana, Šan je čak priredila Keri ‘devojačko veče kako bi proslavila nadolazeću svadbu, gde je sela na popodnevni čaj s bliskim prijateljima, Daily Mail.

Tada, 14. februara, dve drugarice ‘venčale’ su se, zajedno sa svih petero dece oko njih.

-Bilo je čarobno i tako sam zahvalna što sam mogla da osetim kako je to hodati do oltara. Imali smo tortu, prstenje i prvi ples. Sve je bilo zaista autentično i nikad se nisam osećala srećnije. Cenim sve koji su pomogli u organizaciji dana i prikupljanju sredstava. Ne bojim se smrti, bojim se ostaviti svoje ćerke – priznaje Keri, čiji će bivši partner odgajati njenu decu kada ona umre.

Šan je istakla kako je samo htela da usreći drugaricu: Keri je zaslužila da ima poseban dan, a ja sam joj želela pomoći. Moj suprug mi je pružao veliku podršku i čak mi je pomogao sa kravatom za taj dan. Bio mi je kum dok sam se udavala za svoju najbolju prijateljicu – dodaje Šan.

Nakon svečanosti, sekli su tortu i prvi put zaplesali pred gostima, a Šan je čak iznenadila mladu solo izvođenjem ‘Hero’ Maraje Keri. ‘Mladenci’ sada pokušavaju da isplaniraju medeni mesec.

-Celo venčanje je bilo čarobno. Bilo je kao iz bajke. Možda se nisam udala za muškarca, ali jesam za nekoga koga volim. Imala sam sve koji su me voleli pored sebe i to je sve što je bitno.

Prvi put nakon dugo vremena osećala sam se tako lepo. Šan je u svojim zavetima obećala da će se brinuti o mojim ćerkama. Ne bih mogla da poželim bolju drugaricu, a sada i svoju ženu – rekla je Keri.

Izvor: Tuzlanski.ba/Daily Mail/Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!