Stipendije Međunarodnog univerziteta Florida za doktorat iz poslovne administracije (DBA) 2023. godine…

Trenutno se primaju prijave za stipendije koje nudi Međunarodni univerzitet Florida za svoj program doktorata iz poslovne administracije (DBA). Ova prilika je dostupna izvanrednim i zainteresovanim studentima koji žele da steknu magisterij ili doktorat na univerzitetu tokom akademske sesije 2023-2024.

Na Chapman Graduate Business School, postoje različite opcije finansijske pomoći dostupne studentima koji žele da steknu postdiplomske studije. Ova finansijska sredstva su se pokazala korisnima u omogućavanju studentima da se koncentrišu na svoje studije i uspješno steknu željenu diplomu.

Sažetak stipendije:

-Sponzor(i) stipendije: Međunarodni univerzitet Floride, SAD

-Institucija(e) domaćina: Chapman Graduate Business School

-Vrijednost stipendije: Potpuno ili djelomično odricanje od godišnje školarine

-Broj nagrada: Nekoliko

-Nivo studija: Master & PhD

-Nacionalnost: Međunarodni studenti

Detalji stipendije:

U prethodnoj godini, Chapman Graduate School of Business dodijelila je preko 35 miliona dolara federalne pomoći, stipendija i asistentskih mjesta svojim studentima. Naš posvećeni tim je u potpunosti posvećen pružanju studenata potrebnim informacijama i resursima kako bi se osigurale odgovorne fiskalne odluke i dobro informisan pristup primanju finansijske pomoći.

Kriteriji podobnosti:

Da bi se kvalifikovali za stipendije za doktorat iz poslovne administracije (DBA) Međunarodnog univerziteta Floride, potencijalni kandidati moraju ispuniti sljedeće uslove:

-Kandidati moraju imati status međunarodnog studenta.

-Kandidati moraju pohađati diplomu u okviru programa koji nudi univerzitetski koledž.

-Kandidati moraju biti spremni da se upišu u redovni program.

-Kandidati moraju dostaviti dokaze o poznavanju engleskog jezika.

Procedura prijave:

Da bi započeli proces prijave za finansijsku pomoć, svi podnosioci zahtjeva moraju popuniti FAFSA (besplatnu aplikaciju za federalnu studentsku pomoć) online na http://www.fafsa.gov/. Da biste započeli, potrebno je kreirati Federal Student Aid ID online na https://fsaid.ed.gov/. Ovaj jedinstveni FSA ID služit će kao vaš elektronski potpis i omogućit će vam pristup vašoj FAFSA aplikaciji kao i drugim saveznim web stranicama za pomoć studentima.

Rok za prijavu: 01. oktobar 2023. godine…

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!