Stipendije Google konferencije za afričke studente 2023. godine…

Trenutno se primaju prijave za Google Conference Scholarships for African Students, što predstavlja vrijednu i izvanrednu priliku za zainteresirane pojedince koji ispunjavaju potrebne kvalifikacije. Ove stipendije imaju za cilj da podrže i osnaže zaslužne kandidate, a primaoci će biti odabrani na osnovu detaljne evaluacije njihovih prijava. Svaki aplikant će dobiti blagovremeno obavještenje o statusu svoje prijave, pridržavajući se određenih vremenskih okvira koji su dodijeljeni za njihove regije.

Sažetak stipendije:

-Sponzor: Google

-Institucija domaćin: Google

-Vrijednost stipendije: Potpuno finansirana

-Broj nagrada: Višestruko

-Nivo studija: Nije navedeno

-Nacionalnost: afrički studenti

Detalji stipendije:

Google prepoznaje važnost raznolikosti u izgradnji transformativnih alata i vjeruje u pružanje jednakih mogućnosti pojedincima da uspostave veze u industriji, da se uključe u međusobno umrežavanje i da ostvare karijeru u tehnologiji. U nastojanju da riješimo prepreke koje ometaju nedovoljno zastupljene grupe da učestvuju na istaknutim konferencijama u tehnološkoj industriji i srodnim poljima, sa zadovoljstvom najavljujemo dostupnost Google Conference Scholarships. Ove stipendije su posebno osmišljene da podrže odabrane pojedince, osnažujući ih da prisustvuju utjecajnim konferencijama i prošire svoje profesionalne horizonte.

Kriteriji podobnosti:

Da bi se kvalifikovali za stipendije Google konferencije za afričke studente, zainteresovani pojedinci moraju ispuniti sljedeće kriterije:

-Mora biti trenutno upisan kao redovni student na priznatom univerzitetu u Africi i potrebna mu je finansijska pomoć za putne troškove konferencije.

-Trebalo bi prihvatiti istraživački rad na prestižnoj informatičkoj konferenciji. Prednost se daje konferencijama u istraživačkim domenama koje su u skladu s Googleovim područjima interesovanja. Za sveobuhvatnu listu ovih područja, posjetite research.google.com.

-Mora biti jedini autor ili zajednički prvi autor prihvaćenog rada.

Kako se prijaviti:

Molimo vas da osigurate da dostavite obrazac prije navedenog roka koji odgovara konferenciji na kojoj namjeravate učestvovati. Kako su konferencije prešle na virtuelne formate, trenutno primamo prijave posebno za pokriće kotizacije.

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!