Stipendije Australia Awards 2023-2024…

Australia Awards Scholarships 2023 je sada otvoren za prijave! Stipendije su dostupne studentima s visokim uspjehom iz zemalja u razvoju koji ispunjavaju uslove za studiranje s punim radnim vremenom na australijskim univerzitetima i TAFE institutima koji učestvuju. Stipendije pokrivaju školarinu, povratni avionski put, naknadu za osnivanje, doprinos za životne troškove i zdravstveno osiguranje.

Dostupne su i stipendije za kratkoročne prilike za studiranje i obuku u Australiji. Da bi se kvalifikovali za stipendiju Australia Awards, kandidati moraju: – biti državljani zemlje u razvoju koja ispunjava uslove – imati između 18 i 28 godina – ispunjavati akademske uslove za odabrani smjer studija – nisu već završili sličan nivo studiranje – Biti u mogućnosti da pokažu posvećenost povratku u svoju domovinu nakon studija. Prijave za Australia Awards Scholarships 2023 zatvaraju se 30. septembra 2021. Za više informacija i prijavu, posjetite web stranicu.

1. Australia Awards Scholarships 2023

Australia Awards Scholarships je prestižni program stipendiranja koji pruža finansijsku pomoć pojedincima s visokim postignućima iz zemalja u razvoju da poduzmu mogućnosti studiranja, istraživanja i profesionalnog razvoja u Australiji.

Stipendije se nude u nizu različitih oblasti, uključujući obrazovanje, zdravstvo, poljoprivredu, ekonomski razvoj i upravljanje. Programom Australia Awards Scholarships upravlja Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine Australije (DFAT). Prijave za Australia Awards Scholarships 2023 će se otvoriti u julu 2021.

Stipendije su otvorene za građane kvalifikovanih zemalja u razvoju, kao i za stalne stanovnike Australije koji obično borave u zemlji u razvoju koja ispunjava uslove.

Da bi stekli pravo na stipendiju, kandidati moraju:

– Imati između 18 i 55 godina

– Imati završene najmanje dvije godine osnovnih studija

– Imajte dobar akademski dosije

– Ispunjavanje uslova za engleski jezik

– Budite posvećeni povratku u svoju domovinu nakon završetka njihovog programa stipendiranja

Kandidati koji su zaposleni u vladi ili državnom preduzeću nemaju pravo da se prijave.

Program Australia Awards Scholarships pruža jedinstvenu priliku pojedincima iz zemalja u razvoju da steknu znanja i vještine koje će im pomoći da doprinesu razvoju svoje matične zemlje.

Ukoliko ste zainteresovani za prijavu za stipendiju,

Više informacija o programu Australia Awards Scholarships možete pronaći na web stranici DFAT-a: https://dfat.gov.au/about-us/publications/Documents/australia-awards-scholarships-program-guidelines.pdf

2. O stipendijama Australia Awards

Australia Awards Scholarships je prestižni program stipendiranja koji pruža finansijsku pomoć pojedincima s visokim postignućima iz zemalja u razvoju da pohađaju redovni dodiplomski ili postdiplomski studij na australijskim univerzitetima i institucijama tehničkog i daljeg obrazovanja (TAFE).

Programom stipendiranja upravlja Ministarstvo za obrazovanje, zapošljavanje i odnose na radnom mjestu (DEEWR) u ime australske vlade. Stipendije Australia Awards dio su šire opredijeljenosti australske vlade da podrži razvoj u indo-pacifičkoj regiji.

Program stipendiranja ima za cilj:

– Promovirati znanje i liderstvo u indo-pacifičkom regionu;

– Ojačati odnose između Australije i partnerskih zemalja; i

– Ohrabrite alumniste da doprinesu razvoju svojih matičnih zemalja.

Stipendije se dodjeljuju na osnovu akademskih zasluga, liderskih potencijala i potreba za razvojem.

Kandidati koji ispunjavaju uslove moraju biti:

– državljanin kvalifikovane zemlje;

– Navršenih 18 godina ili više u trenutku početka dobijanja stipendije;

– Nisu u braku ili vereni da bi bili u braku u vreme početka dobijanja stipendije;

– u stanju da zadovolje uslove za upis u izabranu australsku instituciju;

– sposobni da ispune uslove engleskog jezika za odabrani kurs;

– da trenutno ne studira u Australiji sa studentskom vizom;

– da niste prethodno studirali u Australiji sa studentskom vizom duže od jedne godine;

– nisu prethodno primali stipendiju Australia Awards;

– Nemate bliskog rođaka (roditelja, brata, sestru, supružnika, partnera ili dijete) koji živi u Australiji, Kanadi, Novom Zelandu, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Sjedinjenim Američkim Državama;

– Ispunjavaju sve specifične kriterije odabira koje je odredila australska vlada;

– Ispunjavanje zdravstvenih uslova za australijsku studentsku vizu;

– Ispunjavanje karakternih uslova za australijsku studentsku vizu; i

– Nabavite australijsku studentsku vizu.

Stipendije Australia Awards su konkurentni program stipendiranja.

Kandidati koji ispunjavaju uslove biće ocijenjeni prema sljedećim kriterijima odabira:

– Akademsko postignuće;

– Liderski potencijal.

3. Uslovi podobnosti za stipendije Australia Awards

Stipendije Australia Awards su prestižne stipendije koje se dodjeljuju pojedincima s visokim postignućima koji pokazuju snažnu posvećenost razvoju zajednice i vodstvu. Stipendije su otvorene za građane kvalifikovanih zemalja koji imaju 18 ili više godina i koji ispunjavaju kriterijume za odabir.

Da bi se kvalifikovali za stipendiju Australia Awards, kandidati moraju:

– Budite građani kvalifikovane zemlje

– Imati 18 ili više godina u vrijeme podnošenja zahtjeva

– Ispunjavanje uslova za engleski jezik

– Imati završene najmanje dvije godine redovnog tercijarnog studija

– Biti u stanju pokazati snažnu posvećenost razvoju zajednice i liderstvu

Kandidati također moraju ispuniti posebne kriterije podobnosti za zemlju u kojoj se prijavljuju. Na primjer, u nekim zemljama pravo na stipendiju imaju samo žene ili ljudi iz određenih regija ili iz određenog ekonomskog porijekla.

Stipendije Australia Awards su veoma konkurentne i dodjeljuju se na osnovu akademskih zasluga, liderskog potencijala i posvećenosti razvoju zajednice.

4. Kako se prijaviti za Australia Awards Scholarships

Program Australia Awards Scholarships je sada otvoren za prijave! Ako ste zainteresovani za studiranje u Australiji uz potpuno finansiranu stipendiju, pročitajte dalje za više informacija o tome kako se prijaviti.

Program Australia Awards Scholarships nudi mogućnosti pojedincima iz zemalja u razvoju, posebno onih zemalja koje se nalaze u indo-pacifičkoj regiji, da pohađaju redovni dodiplomski ili postdiplomski studij na australijskim univerzitetima i institucijama tehničkog i daljeg obrazovanja (TAFE).

Stipendije se dodjeljuju na osnovu akademskih zasluga, liderskih potencijala i potreba za razvojem. Program ima za cilj razvoj lidera koji će doprinijeti razvoju svojih matičnih zemalja.

Da bi se kvalifikovali za stipendiju Australia Awards, kandidati moraju:

– Biti državljanin zemlje koja ispunjava uslove i imati prebivalište u toj zemlji u vrijeme podnošenja zahtjeva

– Imati između 18 i 32 godine u vrijeme podnošenja zahtjeva

– Ispunjavanje uslova za engleski jezik

– da nisu prethodno pohađali studije u trajanju dužem od godinu dana na tercijarnom nivou

– Nisam ranije učestvovao u programu stipendiranja koji finansira australska vlada

Ako ispunjavate kriterije podobnosti, možete se prijaviti za stipendiju Australia Awards putem online portala za prijavu. Portal će se otvoriti 1. februara 2021., a zatvoriće se 1. maja 2021. godine.

Da biste se prijavili, potrebno je da dostavite sljedeća dokumenta:

– Popunjen online obrazac za prijavu

– Lična izjava

– Kopija pasoša ili izvoda iz matične knjige rođenih

– Akademske transkripte

– rezultati testa iz engleskog jezika (ako je primjenjivo)

– CV ili životopis

– Dva sudijska izvještaja

Nakon što predate svoju prijavu, ona će biti ocijenjena od strane komisije za odabir. Ako budete uspješni, bit ćete pozvani da učestvujete na intervjuu.

Ako vam je dodijeljena stipendija, od vas će se tražiti da potpišete ugovor kojim se slažete s odredbama i uvjetima stipendije, koji uključuje zahtjev da se vratite u svoju matičnu zemlju na određeni vremenski period nakon završetka studija.

Za više informacija o programu Australia Awards Scholarships, uključujući listu zemalja koje ispunjavaju uslove, posjetite web stranicu Ministarstva vanjskih poslova i trgovine.

5. Prednosti stipendija Australia Awards

Stipendije Australia Awards su visokoprestižan i međunarodno priznat program stipendiranja koji pruža finansijsku pomoć pojedincima s visokim postignućima iz zemalja u razvoju da počnu redovni dodiplomski ili postdiplomski studij na australijskim univerzitetima i institucijama tehničkog i daljeg obrazovanja (TAFE).

Stipendije se nude u nizu područja vezanih za razvoj i imaju za cilj da doprinesu dugoročnim razvojnim potrebama partnerskih zemalja Australije. Stipendije zajednički finansiraju australska vlada i australski univerziteti koji učestvuju i TAFE institucije.

Stipendije Australia Awards odlična su prilika za pojedince s visokim postignućima iz zemalja u razvoju da studiraju u Australiji. Stipendije pružaju finansijsku pomoć za pokrivanje troškova školarine, povratnog avionskog putovanja, naknade za život i drugih troškova vezanih za studiranje u Australiji.

Stipendije se nude u nizu područja vezanih za razvoj i imaju za cilj da doprinesu dugoročnim razvojnim potrebama partnerskih zemalja Australije.

Stipendije Australia Awards su odličan način da steknete međunarodno priznatu kvalifikaciju i iskusite život u Australiji. Stipendije pružaju priliku za razvoj novih vještina i znanja koja se mogu primijeniti u vašoj karijeri i razvoju vaše domovine.

Stipendije Australia Awards su odličan način da steknete međunarodno priznatu kvalifikaciju i iskusite život u Australiji. Stipendije pružaju priliku za razvoj novih vještina i znanja koja se mogu primijeniti u vašoj karijeri i razvoju vaše domovine.

6. Zašto studirati u Australiji?

Australija je renomirano globalno obrazovno središte koje privlači studente iz cijelog svijeta. Evo šest razloga zašto biste trebali studirati u Australiji:

1. Akademska izvrsnost

Australijske institucije su svjetski poznate po svojoj akademskoj izvrsnosti. Na QS World University Rankings 2018, 26 australijskih univerziteta je rangirano među 100 najboljih na svijetu.

2. Kulturno raznolika populacija

Australija je jedna od kulturno najraznovrsnijih zemalja na svijetu. Prema popisu iz 2016. godine, skoro svaki četvrti Australac rođen je u inostranstvu. Ova raznolikost se ogleda u studentskoj populaciji, sa međunarodnim studentima iz više od 200 zemalja koji studiraju u Australiji.

3. Sigurno i prijatno okruženje

Australija je sigurna i gostoljubiva zemlja za međunarodne studente. U međunarodnom istraživanju studenata 2019., 96% ispitanika je reklo da se osjećaju sigurnim da žive u Australiji.

4. Obrazovni sistem svjetske klase

Australijski obrazovni sistem je svjetske klase i globalno je priznat. Na QS World University Rankings 2019, Australija je bila četvrta u svijetu po obrazovanju.

5. Jaka ekonomija

Australija ima snažnu i stabilnu ekonomiju, što je dobra vijest za međunarodne studente koji traže posao nakon diplomiranja. U finansijskoj godini 2018-19, stopa nezaposlenosti u Australiji bila je samo 5,3%.

6. Odličan stil života

Australija je poznata po svom opuštenom načinu života. Od plaža do grmlja, u Australiji ima za svakoga ponešto. A sa svojom raznolikom populacijom, nikada vam neće biti dosadno u ovoj živopisnoj zemlji.

7. Australijski obrazovni sistem

Australijski obrazovni sistem je konstantno rangiran kao jedan od najboljih na svijetu. Na globalnoj rang listi za 2019. Australija je zauzela 4. mjesto po ukupnom kvalitetu obrazovanja. Australijski obrazovni sistem nudi širok spektar mogućnosti studiranja za međunarodne studente, sa preko 22.000 kurseva dostupnih u 1.100 institucija.

Postoje tri glavne vrste institucija koje čine australski obrazovni sistem:

Univerziteti: Univerziteti nude dodiplomske i postdiplomske diplome, kao i mogućnosti istraživanja.

Pružaoci stručnog obrazovanja i obuke (VET): Pružaoci strukovnog obrazovanja nude diplome, sertifikate i druge strukovne kvalifikacije.

Škole: Škole nude osnovno i srednje obrazovanje.

Australija također ima niz privatnih pružatelja usluga koji nude i visoko obrazovanje i VET kurseve.

Australijski obrazovni sistem je poznat po svom kvalitetu, a diplomci australskih institucija su veoma traženi od strane poslodavaca širom svijeta. Australske kvalifikacije priznaju poslodavci i obrazovne institucije u mnogim zemljama.

Ako razmišljate o studiranju u Australiji, postoji nekoliko stvari koje trebate znati o australskom obrazovnom sistemu. U ovom članku ćemo pokriti sljedeće teme:

Struktura australskog obrazovnog sistema

Vrste ponuđenih kvalifikacija

Kako se prijaviti za kurseve

Troškovi studiranja u Australiji

Struktura australskog obrazovnog sistema

Australijski obrazovni sistem se sastoji od tri glavne vrste institucija: univerziteti, pružaoci usluga stručnog obrazovanja i obuke (VET) i škole.

Univerziteti

Univerziteti nude dodiplomske i postdiplomske diplome, kao i mogućnosti istraživanja. U Australiji postoje 43 univerziteta, od kojih su 40 javnih i tri privatna.

Većina univerziteta u Australiji nalazi se u velikim gradovima, kao što su Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth i Adelaide. Postoji i niz regionalnih univerziteta koji se nalaze u manjim gradovima i mjestima širom Australije.

Pružaoci strukovnog obrazovanja i obuke (VET).

Ponuđači VET-a nude diplome, sertifikate i druge stručne kvalifikacije. U Australiji postoji oko 1.200 pružalaca stručnog obrazovanja, uključujući javne i privatne pružaoce usluga. Stručno obrazovanje je osmišljeno tako da učenicima pruži vještine i znanja koja imaju…

8. Australijski univerziteti

Australia Awards Scholarships 2023 je sada otvoren za prijave! Ovo je odlična prilika za studente iz cijelog svijeta da studiraju na nekim od najboljih australijskih univerziteta. U ovom blogu ćemo pogledati 8 najboljih australskih univerziteta na kojima biste potencijalno mogli studirati kao stipendist Australia Awards.

1. Univerzitet u Melburnu

Univerzitet u Melburnu je svetski poznata institucija i stalno se rangira kao jedan od najboljih univerziteta u Australiji. Nalazi se u gradu Melburnu, koji je jedan od najprikladnijih gradova na svetu. Univerzitet u Melburnu nudi širok spektar kurseva i programa i odličan je izbor za studente koji žele da studiraju u Australiji.

2. Univerzitet u Sidneju

Univerzitet u Sidneju je još jedan vrhunski australijski univerzitet i nalazi se u gradu Sidneju. To je velika i prestižna institucija i nudi širok spektar kurseva i programa. Univerzitet u Sidneju je odličan izbor za studente koji žele da studiraju u Australiji.

3. Australijski nacionalni univerzitet

Australijski nacionalni univerzitet nalazi se u glavnom gradu države Canberra. To je visoko cijenjena institucija i rangirana je kao jedan od najboljih univerziteta u Australiji. Australijski nacionalni univerzitet nudi širok spektar kurseva i programa i odličan je izbor za studente koji žele studirati u Australiji.

4. Univerzitet Queensland

Univerzitet Queensland nalazi se u gradu Brisbane. To je velika i cijenjena institucija i nudi širok spektar kurseva i programa. Univerzitet Queensland je odličan izbor za studente koji žele studirati u Australiji.

5. Univerzitet Zapadne Australije

Univerzitet Zapadne Australije nalazi se u gradu Perth. To je velika i cijenjena institucija i nudi širok spektar kurseva i programa. Univerzitet Zapadne Australije je odličan izbor za studente koji žele studirati u Australiji.

6. Univerzitet Adelaide

Univerzitet Adelaide nalazi se u gradu Adelaide. To je velika i cijenjena institucija i nudi širok spektar kurseva i programa. Univerzitet Adelaide je odličan izbor za studente koji žele studirati u Australiji.

9. Australijski način života

Australija je zemlja kontrasta. Od užurbanog gradskog života u Sidneju i Melburnu do opuštenog stila života na Zlatnoj obali, ima za svakoga ponešto. Evo 9 australskih životnih iskustava u kojima možete uživati na sljedećem putovanju.

1. Popravite svoj kofein

Australija je poznata po svojoj kulturi kafe, a Melburn se često navodi kao svetska prestonica kafe. Iako u većini australijskih gradova možete pronaći odličnu kafu, Melburn je pravo mjesto ako želite kušati najbolje od najboljeg. Postoje stotine kafića koje možete izabrati, svaki sa svojim jedinstvenim stilom i ponudom specijaliteta kafe.

2. Probajte domaću kuhinju

Australijska kuhinja jedinstvena je mješavina utjecaja iz cijelog svijeta. Od jela inspirisanih Azijom do tradicionalnih britanskih jela, postoji nešto za svaki ukus. I naravno, nijedna posjeta Australiji ne bi bila potpuna bez isprobavanja nekih od poznatih morskih plodova ove zemlje. Bilo da ste u Sidneju, Pertu ili Brizbejnu, naći ćete mnogo restorana u kojima se poslužuju svježi, ukusni plodovi mora.

3. Uživajte u prirodi

Australija je raj za ljubitelje prirode. Sa svojim netaknutim plažama, bujnim prašumama i veličanstvenim planinama, ne nedostaje stvari za vidjeti i raditi na otvorenom. Bilo da želite ići na planinarenje, vožnju biciklom, plivanje ili surfanje, naći ćete mnogo načina da uživate na otvorenom u Australiji.

4. Kupujte dok ne padnete

Australija je raj za kupce, s mnoštvom robnih kuća, butika i tržišta koje treba istražiti. Ako tražite dizajnerske etikete, idite u šik ulicu Collins Street u Melbourneu ili užurbani trgovački centar Queen Street u Brisbaneu. Za jedinstvenije iskustvo kupovine, pogledajte neke od tržišta u zemlji, na kojima ćete pronaći sve, od svježih proizvoda do ručno rađenih umjetnina i zanata.

5. Doživite noćni život

Australija je dom nekih od najboljih noćnih provoda na svijetu. Bilo da tražite opušten bar ili užurbani noćni klub, naći ćete mnogo mjesta za zabavu dolje

10. Australijska kultura

1. Australijska kultura je jedinstvena i raznolika. Ne postoji “tipični” Australac.

2. Australijanci su poznati po svom opuštenom stavu. Mi smo ljubazni i gostoljubivi ljudi.

3. Mi smo nacija imigranata. Ljudi iz cijelog svijeta su Australiju učinili svojim domom. To nas je učinilo veoma multikulturalnom zemljom.

4. Australci vole prirodu. Mi smo nacija ‘traga za suncem’ i volimo provoditi vrijeme na plaži ili u grmlju.

5. Mi smo nacija koja voli sport. Sport je veliki dio australske kulture.

6. Australci su poznati po svojoj ljubavi prema hrani i vinu. Poznati smo po kvalitetnim proizvodima i jedinstvenom kulinarskom stilu.

7. Umjetnost je također važna Australcima. Imamo živu umjetničku scenu, sa mnogim svjetski poznatim umjetnicima i izvođačima.

8. Australci su takođe poznati po svojoj ljubavi prema putovanjima. Mi smo nacija ‘lutalica’ i volimo istraživati nova mjesta.

9. Mi smo veoma raznolika nacija, sa ljudima iz svih sfera života. Ova raznolikost je jedna od stvari koje Australiju čine tako posebnim mjestom.

10. Australija je zaista jedinstvena i nevjerovatna zemlja. Mi smo nacija ponosnih i strastvenih ljudi. Mi smo zemlja kontrasta i zemlja mogućnosti. Mi smo nacija imigranata, nacija tragača za suncem, nacija ljubitelja hrane, nacija ljubitelja sporta, nacija umjetnika, nacija putnika i nacija različitosti. Mi smo Australija.

Alicirajte!

Web stranica!

error: Sadržaj je zaštićen !!