Stipendija Sveučilišta Aalto, 2023. godine – Finska.

Opis stipendije: Program stipendije Sveučilišta Aalto osmišljen je za priznanje izuzetnim studentima izvan EU/EEA. Ove se stipendije dodjeljuju na temelju zasluga i putem natječajnog procesa odabira. Tijekom postupka upisa na magisterij, stipendije se dodjeljuju kao dio faze akademske evaluacije za svaki određeni studijski program. Najkvalificiraniji kandidati koji podliježu plaćanju školarine mogu ostvariti pravo na stipendiju za odabranu opciju studiranja. Detaljni kriteriji vrednovanja mogu se pronaći na web stranicama odgovarajućih studijskih opcija. Dostupnost stipendija za svaki studijski program je ograničena i ovisi o ukupnom broju studenata izvan EU/EEA koji su primljeni u program.

Sveučilište Aalto, smješteno u Helsinkiju, Finska, multidisciplinarna je institucija. Osnovan 2010. godine, ime je dobio po renomiranom finskom arhitektu Alvaru Aaltu. Sveučilište nudi raznoliku paletu programa prvostupnika, magisterija i doktorata u raznim područjima kao što su poslovanje, inženjerstvo, umjetnost i dizajn te znanost. Sveučilište Aalto stavlja značajan naglasak na interdisciplinarno istraživanje, inovacije i poduzetništvo. Studenti imaju pristup najsuvremenijim objektima i resursima, uključujući istraživačke centre, laboratorije i dizajnerske studije. Sveučilište također održava brojna partnerstva s vodećim tvrtkama i institucijama širom svijeta, pružajući studentima izuzetne prilike za praksu, istraživačke projekte i umrežavanje.

Razina diplome:

Stipendija Sveučilišta Aalto u Finskoj otvorena je za studente koji pohađaju magistarske programe na Sveučilištu Aalto.

Prednosti stipendije:

Stipendije Sveučilišta Aalto u Finskoj pokrivaju 50% (Kategorija B) ili 100% (Kategorija A) školarine. Ove se stipendije dodjeljuju kao oslobođenje od plaćanja školarine.

Trenutno Sveučilište Aalto ne nudi stipendije na razini sveučilišta za pokrivanje životnih troškova u Finskoj. Studenti sami financiraju svoje troškove života (oko 800 eura mjesečno) i ostale troškove vezane uz studij vlastitim financijskim sredstvima.

Za detaljnije informacije o životnim troškovima pogledajte stranicu Financijska pitanja.

Nacionalnosti:

Ova stipendija dostupna je studentima svih nacionalnosti, bez obzira na zemlju porijekla.

Kriterij prihvatljivosti:

Stipendije se dodjeljuju najboljim kandidatima, koji su rangirani na temelju kriterija upisa navedenih na web stranici za upis.

Za upis na magisterij, odluke o stipendijama donose se putem akademske evaluacije kandidata odabranih za studijske programe. Prijave se ocjenjuju unutar programa prema unaprijed određenim kriterijima akademskog ocjenjivanja, koji se mogu pronaći na web stranici dotične studijske opcije.

Odluka o dodjeli stipendije priopćava se istovremeno s odlukom o upisu.

Prema Zakonu o sveučilištima, odluka o dodjeli stipendije je konačna i na nju nije dopuštena žalba.

Postupak prijave:

Kako bi se prijavili za stipendiju na Sveučilištu Aalto, građani koji nisu iz EU/EEA to mogu učiniti tijekom procesa prijave na sveučilište. Zahtjev za stipendiju integriran je u obrazac za prijavu na upis.

Unutar obrasca za prijavu bit će vam postavljena specifična pitanja kako bi se utvrdila vaša obveza plaćanja školarine. Ako se smatra da ste obvezni platiti školarinu, imat ćete mogućnost da se prijavite za stipendiju Sveučilišta Aalto. Samo studenti koji su obavezni platiti školarinu na Sveučilištu Aalto imaju pravo podnijeti zahtjev za ove stipendije, koje su u obliku oslobađanja od plaćanja školarine.

Neophodno je podnijeti zahtjev za stipendiju tijekom naznačenog roka za prijavu. Po isteku roka za prijavu više se neće moći prijaviti za stipendiju. Imajte na umu da ako se ne prijavite za stipendiju tijekom roka za prijavu, nećete biti uzeti u obzir za stipendiju.

Primijeni sada

error: Sadržaj je zaštićen !!