STARI narod je VJEROVAO: “Sedam stvari sa kojima možda nesvjesno prizivate NESREĆU”…

Složićete se da su vremena takva da vam ne treba dodatna doza nesreće u životu.

Prema nekim vjerovanjima – na sebe i porodicu možete navući nesreću sasvim nesvjesno ako radite neke stvari na određen način. Ovdje je popis nekih stvari koje bi trebalo da izbjegavate ako ne želite da vas nesreća prati.

Ne otvarajte kišobran u zatvorenom prostoru, kod kuće ili na poslu – ako ne želite da vam sve nesreće ovog sveta padnu na glavu. Postoji teorija kako nije opasno u prostoriji otvoriti mokar kišobran i sušiti ga, jer je prije otvaranja bio napolju.

Nesreću donosi samo otvaranje suhog kišobrana koji prije toga nije bio izvan kuće. Ne podižite kišobran s poda ako vam padne jer je to prizivanje nesreće – neka vam ga podigne neko drugi.

Ne hodajte ispod merdevina, položaj merdevina stvara trougao. Ako prolazite kroz njega – izazivate sudbinu i zle duhove.

Ne posipajte so, ali ako vam se to dogodi – uzmite prstohvat soli i bacite je preko lijevog ramena. Tako ćete umiriti zle duhove i otjerati ih od sebe.

Izbjegavajte crnu mačku, odnosno pazite da vam ne presječe put kojim prolazite. To bi moglo navući zlu kob na vas jer se to smatra znakom da vas promatra sam vrag i želi da vam naudi.

Navodno je dobro napraviti tri koraka unazad ili tri puta pljunuti, i tek tad krenuti dalje. Ne dišite kraj groblja jer je to veliki rizik za sreću.

Naime, dah bi trebalo zadržati dok se prolazi kraj groblja kako ne bi udahnuli nečiju dušu. Ne stavljajte kapu na krevet – na kosi se mogu naći zli duhovi koje će s nje preći na kapu, a preko kape u porodični dom, a to donosi nesreću.

mojkontakt/pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!