“ŠTA nam to donosi Venera u Vodoliji i kako da iskoristimo snagu Merkura u Jarcu” – Događaji na nebu u Januaru 2023…

Astrološkinja Senka Ljubić predstavlja top šest astro događanja za januar 2023. Iskoristite povoljno kretanje planeta za nove ideje i ljubavi.

– Snaga ljubavi: U prve dane nove godine uveo nas je pun Mesec u Raku 6. januara. U našim srcima se budi snaga ljubavi. Osetljiviji smo nego inače i sentimentalno raspoloženi, ali spremni da uradimo baš sve za one koje volimo.

Osvešćujemo šta želimo da pružimo svojim najdražima, kakvu vrstu sigurnosti i ljubavi sami želimo da primimo. Hrabro ćemo razotkriti svoja osećanja nekome koga smo iz opreza držali na distanci. Čvrsto zacrtajmo planove koji će nam tokom godine doneti još snažniji osećaj sigurnosti.

– Uzbuđenja sa Venerom: Sa Venerom koja je u Vodoliji od 3. januara privlači nas sve što je drugačije. Spremni smo da istražujemo, da isprobavamo nove stvari, da tražimo nove puteve ljubavi.

Ljubav u virtuelnom svetu interneta će mnogima doneti zabavne i neočekivane trenutke. Kad se 15. januara Venera suoči sa Uranom, možda ćemo sresti nezaboravnog stranca u noći koji će nestati isto tako brzo kao što se i pojavio.

Možda ćemo se žestoko posvađati sa partnerom kako bismo sačuvali vlastite granice. Venerina konjunkcija sa Saturnom 22. januara smiruje strasti i vraća nas uhodanim stazama kako bismo u miru obradili sva prethodna uzbuđenja.

– Carpe diem – Mars u Blizancima: Mars u Blizancima 12. januara punom snagom kreće direktno. Ako smo posednjih meseci više promišljali nego delovali, pažljivo taktizirali i odugovlačili početak novih ciljeva, sada smo spremni za akciju.

Zaigranost i znatiželja važni su činioci uspeha. Mars u Blizancima podseća nas da u životu stvari nisu crno-bele i situacije nisu sve ili ništa! Uvek postoji nova prilika, drugačiji način, razlog da pustimo i pričekamo bolji trenutak.

Uhvatimo najbolje od svakog dana, od svake situacije, bez ljutnje ili ogorčenosti. Snalažljivost, dragoceni društveni kontakti i humor pomažu nam da ne uzimamo sve k srcu i budemo uspešni u svemu što radimo. Uz prijateljsku podršku Venere mnogo dobrih stvari se događa u ljubavi.

– Neumorni um – Merkur u Jarcu: Merkur u Jarcu 18. januara kreće direktno, pa više nemamo dežurnog krivca za izgubljene stvari i vlastite nesmotrenosti. Hraneći se energijom Jarca, Merkur simbolizuje izoštren um, jasno sagledavanje stvarnosti, odličnu sposobnost koncentracije.

Merkur ima podršku Urana, što sugeriše da će nam um raditi sto na sat, a nove ideje prštati na sve strane. Ipak, imamo dovoljno strpljienja da se pobrinemo za zaostale dosadne obaveze kako bismo raščistili put opuštenijem periodu rada i učenja.

– Izvor svežine – Sunce u Vodoliji: Sunce ulazi u znak Vodolije 20. januara. Iz svog neiscrpnog vrča vode Vodolija će na nas izliti obilje svjžine i pročistiti naše umove od predrasuda i dosade.

Već 21. januara tu je i prvi ovogodišnji mlad Mesec. Podseća nas da slušamo srce i češće pratimo vlastita pravila kako bismo bili srećni. Nije lako iskoračiti iz utabanih staza i zone sigurnosti, ali uvek vredi boriti se za sebe i svoju viziju života.

Ne zaboravimo da promene počinju tako da prvo prominimo sebe. A energija Vodolije daje nam obilje vizija, originalnih ideja, tolerancije i znatiželje.

– Romantična ljubav – Venera u Ribama: Izvlačimo iz fioke ružičaste naočare koje ćemo sa Venerinim ulaskom u znak Riba 27. januara iskoristiti kako bismo barem na neko vreme gledali onu lepšu i romantičnu stranu života.

Muzika, glamur, umetnost, film, mnogo je načina kako barem nakratko možemo da pobegnemo od sive svakodnevice. Bićemo nežniji prema partneru, neodoljivi u ljubavnim osvajanjima, požrtvovni prema onima koje volimo. Sve će to doneti srećan period u ljubavi i nahraniti nas novim idealima sreće.

Izvor: Sensa.

error: Sadržaj je zaštićen !!