SOK od kupusa vam može biti koristan SAVEZNIK: “Vijekovima se koristi kao narodni LIJEK – a pomaže kod ovih 6 TEGOBA”…

Napitak od kupusa vekovima se koristi kao narodni lek za bolesti želuca, upale debelog creva, giht, reumu i zatvor. Primenjuje se i za jačanje imuniteta – čišćenje organizma od toksina i poboljšanje krvne slike.

Lekovit sok od kupusa je, primera radi, bogatiji vitaminom C od pomorandže! Sok od crvenog kupusa je za zdrav početak dana i jaku krv. Kada koristiti sok od kupusa?

Nervi: Ispijanje svežeg soka od kupusa za ublažavanje anksioznosti i nervoze preporučuje se sve češće. Sokom od kupusa možete poboljšati san i ukloniti nesanicu jer opušta i smiruje.

Anemija: Kako je kupus bogat mineralima, među kojima su značajno zastupljeni gvožđe, cink, magnezijum i fosfor, ispijanje ovog napitka može u velikoj meri poboljšati krvnu sliku.

Pre svega se preporučuje mladim ženama, koje imaju obilne menstruacije, jer najčešće i imaju ovakvih problema. Osobe koje pate od anemije trebalo bi redovno da ga koriste

Bolesti pluća i upala grla: Kupus u kombinaciji sa medom je odličan za zaštitu i lečenje pluća od upale. Deluje vrlo uspešno u prevenciji i lečenju bronhitisa i astme, jer pročišćava disajne puteve.

Ako vas boli grlo, umesto septoleta mućkajte usta i grgljajte sok od kupusa. On se pokazao kao dobar prirodan lek za upalne procese.

Helikobakter: Helikobakter pilori ima čak osamdeset procenata populacije. Izaziva upale, pojačava kiselinu i odgovorna je za nastanak čira na želucu i gornjem dvanaestopalačnom crevu.

Zaraženi imaju simptome kao što su mučnina, nadutost, bolovi u gornjem stomaku, nedostatak apetita i loš zadah. Smatra se da ova bakterija može dovesti do razvoja raka.

Svež domaći sok od kupusa je starinski prirodan lek za helikobakter. Preporučuje se konzumacija na prazan stomak, dva decilitra dnevno.

Stomak: Sveže ceđen sok od kupusa za gastitis je pun pogodak. Pri tom, dobar je izbor i za lečenje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Preporučuje se ispijanje pune čaše napitka pre svakog obroka. Kupus je i blag laksativ, pa se preporučuje osobama koje pate od zatvora. On podstiče redovno pražnjenje creva.

magazin.novosti.

error: Sadržaj je zaštićen !!