“SNAŽNOJ ženi ne treba vitez, treba joj MAČ” – Mnogima se ne dopada jer se ne pretvara i ne ulizuje..

Nisu sve žene stvorene da budu krhke, pristupačne i igračke. Neke su stvorene da budu borci i vlastiti suputnici. Snažne žene nisu one koje glasno govore, urlaju i pokazuju svoju nezavisnost.

Snažne žene su one koje su pored svih nedaća koje su ih zadesile ostale stajati čvrsto na nogama. To su žene koje ne dozvoljavaju nikome da ih se vrijeđa – ponižava ili omalovažava.

Snažne žene nisu odbojne, one su hrabre lavice koje su odane svojim lavovima. Kada se spomene “snažna žena” mnogi će je zamisliti kao ženu sa mišićima koja se pravi važna. Neki će je zamisliti kao ženu kojoj ništa ne možete reći bez da plane, ili koja stalno naređuje drugima šta da se radi.

Ono što ljudi ne znaju je da snažna žena može bez problema kotrljati se od uloge uspješne žene pa do uloge brižne i nježne supruge. Snažna žena ima ljubavi za poželjeti, ona samo neće da je rasipa na pogrešne ljude i na ljude koji to ne zaslužuju.

Njenu distanciranost pogrešno zamjenjujete za tvrdoglavost i nepristupačnost. A istina je zapravo što vas nerviraju žene koje nisu dostupne. Zašto bi neko bio dostupan samo da bi se drugome svidio? Snažna žena može ostvariti nevjerovatne rezultate na poslu dok joj se privatni život raspada.

Jaka žena može nasmijati prijatelja do suza, čak i kada se bori sa najvećom tugom. Ona zna kako se suočiti s izazovima i problemima bez da se slomi. Ne traži vitezove da joj pomognu, već joj je dovoljan njen mač.

Često to kod mnogih muškaraca izaziva nelagodu, što ne traži njihovu pomoć i sposobna je samostalno riješiti sve što joj stane na put.

error: Sadržaj je zaštićen !!