“SNAŽNA žena je ona koja zna zaštititi svoje SRCE” – Osnovni načini kako to da UČINITE…

Svaka žena naprosto mora da bude hrabra.

Ne govorimo o tome da preuzima sve na sebe, da bude odgovorna za tuđe postupke dok drugi ne rade ništa. Ne. Žena mora da bude hrabra u životu. Šta to znači?

U obilju životnih situacija koje na ženskom srcu ostavljaju tragove, izazivaju zabrinutost, strah i daju pogodan teren za razvoj stresa i pada samopouzdanja i samopoštovanja, žena mora da bude jaka.

Nikako ne smijete da dopustite da vas obuzme osjećaj da niste dovoljno dobri. Borite se sami sa sobom, pronađite snagu u sebi i pokažite hrabrost. Morate biti u stanju da se nosite sa teškoćama. Ne plašite se ovog života niti budućnosti.

Loše stvari se dešavaju, ali to ne znači da nema mnoštvo ljepote u ovom životu. Zbog svega toga čuvajte svoje srce od tuđih napada, ma šta god vam se dešavalo u životu. Viđam žene koje su se izgubile u razočarenju zbog samo jedne osobe ili samo jedne situacije.

Naravno da nije lako. Žena se tada osjeća loše, napušteno, srce je boli i ima potrebu da plače. Ali kako da zaštitite svoje srce? Važno je da iskoristite sve resurse koje posjedujete.

Svaka žena posjeduje dozu ženske mudrosti, intuicije i razuma. Koristite sve to u borbi za očuvanje svog srca. Blato naprosto mora da se zalijepi za nešto. Ne dopustite da to bude vaše srce.

Jer je žensko srce naprosto rođeno za ljepotu i čistotu. S vremena na vrijeme pregledajte svoje srce i izbacite suvišne stvari i sve ono što vam stvara patnju i opterećuje srce, um i dušu.

Što prije to naučite i shvatite život će vam postati lakši. Vaše srce treba da posjeduje samo ljubav. Ako sada nije tako vrijeme je da očistite svoje srce i spremite prostor za sreću, prenosi pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!