ŠEST SOBNIH biljaka koje donose NESREĆU I SIROMAŠTVO u kuću: Nikada ne biste pogodili koje su se NAŠLE na listi…

Feng Shui je veoma drevni kineski filozofski sistem čiji je cilj postizanje pozitivnog uticaja na ljude i na prostor koji oni zauzimaju. Iako se trenutno smatra od pseudonauke do skupa kineskih sujeverja, danas postaje veoma popularan.

Stara verovanja su još uvek veoma prisutna u našem svakodnevnom životu, a to je nešto što u izvesnoj meri određuje ko smo, kakav je naš karakter itd. U slučaju Feng Shui-a postoji niz biljaka koje on ne preporučujemo da imate u kući. Biljke koje po Feng Shui-ju donose nesreću i siromaštvo u kuću:

Kaktus: Kaktusi su veoma zanimljive biljke u saksijama, jer rastu sporo i većina njih ne dostiže veliku veličinu. Ali oni privlače negativnu energiju, pa je važno izbegavati da ih stavljate na ulaz u kuću.

Agava: Svaka vrsta agave. To su veoma brzo rastuće biljke koje se naširoko koriste za ukrašavanje bašta. Ljubitelji sunca, poželjno je da ih imate van kuće, bilo na terasi ili na balkonu, ili u samoj bašti ako je dostupno.

Potos: Bršljan naučno poznat pod imenom aureumare, smatra se “vampirskim” biljkama, odnosno apsorbuje i pozitivnu i negativnu energiju. Iz tog razloga, nije preporučljivo imati više od 3, jer u suprotnom može doći do energetske neravnoteže.

Hortenzija: Hortenzije su acidofilni grmovi (odnosno, potrebna im je supstrat i voda za navodnjavanje sa niskim pH, između 4 i 6, kako bi se dobro razvijale), što po Feng Shui-ju predstavlja usamljenost. Zbog toga nije preporučljivo da ga imate u kući.

Biljke puzavice: Puzavice i biljke penjačice su one koje se obično najviše koriste u otvorenim prostorima. Ako imate vinovu lozu ili biljku penjačicu u zatvorenom prostoru, trebalo bi da se seku kako rastu tako da ne pokriju u potpunosti površine. U slučaju da narastu prevelike, neće dozvoliti da pozitivna energija dobro teče u okolini kuće. Stoga je najbolja odluka koju možemo doneti prema Feng Shui-ju da ovu vrstu biljaka držite u bašti.

Hristov trn: Pošto ova vrsta biljke ima prilično oštre bodlje, o njoj postoje razna verovanja. Glavno verovanje je da se smatra da to povećava stanje nerava i napetosti u kući. Isto verovanje kaže da će, ako ih postavite napolje, poslužiti kao amajlija koja pomaže u zaštiti doma od svih loših vibracija koje dolaze spolja.

Izvor: espreso

error: Sadržaj je zaštićen !!