“SEDMIČNA TAROT TERAPIJA DO 14. MAJA” – Ovnovi se odlučuju na distancu, Lavovima povratnici kucaju na vrata…

Marija Franolić sa Youtube kanala ‘Marija između tarota i života’ donosi vam sedmičnu tarot “prognozu” po horoskopskim znakovima. Reč je o grupnom tarot čitanju koje je rezultat kolektivne energije na kanalu.

OVAN: Nedavna prošlost: Ne po prvi put, dogodilo se da se neko „šepurio“ po internetu, hvalio, prisvajao zasluge i sl. Moguća je i ozbiljna svađa koja je nastala onlajn, preko društvenih mreža generalno, recimo na nekoj grupi na nekoj od aplikacija.

Uglavnom, u nedavnoj prošlosti ima mnogo onlajn aktivnosti koje su presudile vezi, odnosu, prijateljstvu, karijeri. Da li se neko prikazivao boljim nego što jeste, šarmirao bez pokrića..

Vi ćete znati bolje. U tarot kartama vidim da vam se ovo nije dogodilo prvi put i zato ste se malo povukli od svih i svega. Distanca se pokazala kao prikladno rešenje.

U najavi: Ovo i nije neka prilika za vas, bilo da se radi o potencijalnom prijateljstvu, vezi, poslu ili pak nastavku navedenog. Bilo bi dobro da saberete svoje gubitke i odete dalje. Nekad ostanemo u nekim odnosima jer traju deset godina, jer smo mnogo uložili – napravite rez i idite dalje.

Ishod: Malo se teže mirite sa okončavanjem situacije. Moguće da imate posla sa Devicom, Škorpijom, Jarcem, ali naravno može biti bilo koji znak ili se radi o vašoj astro kombinaciji. Šta god da jeste, po kartama stvar je gotova i mirite se sa gubitkom.

Stiže površna ponuda, ali razmotrićete gubitak reputacije, vremena, ulaganja. To nisu vaši kokreatori i nisu vam pokazali svoju najbolju verziju. Paralelno, kao da su se spojili na vašu bateriju i ispraznili vas poput gladnog i žednog mobilnog telefona.

Pet dana, pet sedmica, pet meseci ili pet godina kasnije opažate kako je za vas vreme stalo i niste napravili ništa u vezi svojih planova i obaveza – naravno, kada ste bili Izvor nekom drugom, a ne sebi. U nekim delovima prognoza miriše i na skandal. Stiže izvinjenje ali to je deo igre. Zaista, bilo bi dobro da se odmaknete od ovog scenarija.

BIK: Nedavna prošlost: Dohvatili ste se posla. Kraj drame. Shvatili ste da je sve energija. VI se događate životu, a ne život vama. Ljubav prema sebije najvažnije iskustvo ljubavi. Moguće da ste čuvali svoju energiju poslednjih nekoliko dana.

Takođe, možda ste privukli nekog navedenih osobina. Raspoloženi ste samo za one koji su voljni da se dokažu i razmatrate kome da poklonite svoje vreme, naklonost, energiju. Svedočili ste ulizivanju.

Osvestili ste tuđe neobične saveze koji su ustoličeni na podilaženju. To ste samo ovlaš opazili, u naravi ste fokusirani isključivo na sebe i svoje planove, ništa ne može zaustaviti vašu ekspanziju. Dok ste se bavili sobom, izbegli ste konflikt (moguće da je nečije ulizivanje na kraju krajeva loše završilo).

U najavi: Dobre vesti. Ako neko bude želeo da ugrozi vaše samopouzdanje, vreme ili da upada u vaše planove i život, vaš odgovor će biti NE. Moguće da imate posla sa Rakom ili Strelcem. Nekog prebacuje na pohlepu i anksioznost.

Razmatrate dobre i loše strane te osobe, bilo da je reč o nekome koga jako dobro poznajete i imate zajedničku prošlost, ili se pak radi o nekom novom. Neko fantazira o vama i to ćete saznati. Postoji osoba koja vas želi, a raspoloženi ste da uzvratite naklonost.

Ishod: Svakako neko pokušava da vas odobrovolji i pridobije. Oni žele isto što i vi, iako ste sudar svetova sa svim onim slatkim razlikama i nepremostivim preprekama. Znaćete kada da igrate toplo, a kada hladno. Pazićete kome poklanjate svoje vreme.

Oni koji nisu imali dramu ili konflikt sa vama biće u vašoj milosti, a samim tim će imati propusnicu za vaš manifestacijski vrt u kome ćete da slavite svoje pobede. Pomoć stiže ili istu nudite.

Oprezno sa željama, mogle bi da se ostvare; ova pomoć je čista manifestacija. Ove sedmice ćete imati sreće u uslužnim delatnostima ako vam je potrebna ili nudite pomoć.

Kokreatori stižu, situacija se namešta. Gde vam je kraj Bikovi, pred vama je savršena sedmica. Takođe, zanimljiv povratak u najavi. Prijateljica, prijatelj, obožavatelj, ljubavnik..Vraća se.

BLIZANCI: Nedavna prošlost: Nostalgija boli. Sećanja bole. Raspoloženi ste za bolja vremena. Osećate da vaša osoba od interesa ima nedovršenih poslova, usred isceljenja su i možete očekivati komunikaciju na tu temu, eventualno se već desila U kartama se pojavljuje Bik.

Shvatate njihove nedovršene poslove, ali malo vam nedostaje da ne upadnete u dramu jer i sami sa njima imate nedovršen posao koji na kraju stvara utisak da niste prioritet.

Tekući problemi vam idu na živce, a naročito tzv. običajno pravo gde je neko nešto radio na svoj način, a sada ispada da je to običaj i tako se mora (a ne mora).

U najavi: Da li prihvatate da je sve igra i da li prihvatate teoriju kako treba nekome da se prikazujemo i da nisu sve naše uloge za sve naše publike? Sve je rola i naša dnevna rutina se uglavnom svodi na uloge koje odigravamo.

Malo sam ljubavnica, malo sam majka, pa sam ljuta klijentkinja koja piše pritužbu, onda i sama završim kod nadređenog jer se neko žalio na mene, a to nazivam karmom. Ili vi ili neko sa kime ste u kontaktu, baš i ne vole igre.

Ako nešto nije za vas, možda vam to i nije potrebno. Moguće da niste spremni za rezove, a naročito neke nove uloge. U čitanju ima dosta skrivanja iza okolnosti – možemo ih nazvati i razlozima u smislu: sad nije vreme za to. Pojavljuje se i Vaga.

Ishod: Ko je za koga najbolji? Kako znati što je najbolje za nas? Razmotrite šta ko donosi za sto. Sklonite se od pesimista i onih koji ne znaju kako da se trgnu. Okružite se onima koji znaju da nađu rešenje.

Za veliku većinu, neće doći do konflikta jer je sve na neki način u vašoj glavi. Ništa neće propasti jer nije ni adekvatno započelo. Ovde se pak pojavljuje Jarac. Dolazimo do dela – treba li vam tarot ili terapija jer neko ne želi da se popravi, promeni ili okolnosti izgledaju kao nešto što nekad u prošlosti nije uspelo. Nema lošeg ishoda, sve je lekcija.

Imate posla sa nekim ko je toksičan, moguće da prikazuje bankrot, a u stvari bankrota nema. Energija je nezrela. Nekad ste ove situacije rešavali kroz konflikt, sada ćete se poslužiti posmatranjem i pasivnošću. Ipak, ovo vas sve udaljava od donošenja odluke, pa se čini da ste zapetljani u nečemu što zapravo i nije vaš problem, ali je nekako postao.

Moguće da su u situaciju uključena nečija deca koja situaciju ne odobravaju ili ne žele da odobre. Postoji kult obožavanja s jedne strane i ogromna nemoć s druge.

RAK: Nedavna prošlost: Netradicionalni, negospodski prekid. Može biti i kraj prijateljstva, svađa u porodici. Bilo je truda, izlaska iz zone komfora.

Može biti i ugovor iz vedra neba, napredovanje na poslu. Prosidba, veridba. Vrlo specifična poruka: opazili ste da se druže sa bivšima ili nekim iz prošlosti, a sve zaudara na zabavu za troje u kojoj očito ne želite da budete.

Ako je vernost ono što dvoje ljudi iskomunicira da je nevera, očito niste pristali na ovaj deo sporazuma. Moguće i da im se bivši motaju po glavi i sada imate mnogo upitnika koji su nalik na slona u sobi. Moguće da vas negde nisu pozvali ili nekog niste hteli da primite, ugostite ili pozovete. Neko nije dobrodošao. Mirenje iz sažaljenja.

U najavi: Drugu osobu treba da pita šta točno želi i pripazi na sitna slova. Recimo, oboje želite vezu, ali hajde da ispregovaramo i iskomunicirati uslove: koliko ćemo se često viđati, čuti, kako ćemo provoditi vikende – zajedno ili odvojeno? Slično je i kod sklapanja ugovora o radu ili rad na projektu. Mala slova znaju da budu ozbiljan deal breaker.

Ishod: Situacija „Dajte mi nešto drugo“. Nezrela, dečja posla. Imate scenario u kojem neko ne zna adekvatno da se izvini i da preuzme odgovornost. Situacija nalaže da sve strane budu fer, potrebno je tradicionalno okruženje i otvorenost za dogovor, sporazum, konsenzus. Potreban je kompromis, ali to se sa prisutnim energijama ne može izvući.

Okreću se leđa situaciji. Neki drugi blagoslovi i pravde stižu. Divna lekcija da u budućnosti poverujete intuiciji. Nije vam ovo prva utakmica u nogama i prvi gubitak, naučili ste kako neželjeno funkcionira.

LAV: Nedavna prošlost: Kako sam postao mali Lav? Kako sam postao najsrećnija karta u tarotu, karta Sunca, karta uspeha, karta leta, karta ženskog deteta? Čak i ako sam kao karta izvučen naopako, i dalje sam najsrećnija karta tarota?

Tako da sam se rešio ili rešila prijanjanja, neodlučnosti i neodlučnih, racionalno upravljam vremenom i znam kada sam nekome višak i nisam prioritet. Stvorili ste sebe iz ničega.

Iz ničeg je nastalo nešto što ima vrednost. Karte su povezane sa raznim zavisnostima. Pitate se kome da date svoje poverenje? Uloge mogu da budu zamenjene, možda vam je osoba sa ovim osobinama ušla u život.

Stvari ležu na svoje mesto u svim pogledima, ali opekli ste se na vruće mleko pa sada duvate i u jogurt, čime sebi u konačnici pucate u nogu. Opustite se. Nemojte da zabijate autogo, šta je bilo – bilo je; više niste tamo.

U najavi: Postoji porodica u koju ne možete da se uklopite. Može biti i poslovno okruženje u koje treba da se integrišete, ali nemate ideju kako. Razmotrite razliku između razloga i izgovora. Sledi pomirenje. Zabava, proslava. Jedan veliki ciklus je okončan. Ako ste slobodni, u život vam ulazi vatreni znak (Ovan, Lav, Strelac).

Ishod: Oprez da, ali duvanje u hladan jogurt – ne. Nemojte sami sebi da budete najveći neprijatelj. Kod ishoda beležimo još jedan povratak i još jedno pomirenje. Ovo je period velikih povrataka i povratnici kucaju na vaša vrata.

Neko je spreman da podnese teret života sa vama. Veliki savezi i velike odluke u najavi. Smrt starog i rađanje novog. Sigurne, dobre promene u najavi. Transformacija.

DEVICA: Nedavna prošlost: Razmatrali ste nedovršen posao (ljubav, ali mogu biti i finansije ili karijera) i odlučili ste se za NE. U čitanju se pojavljuju Ovan, Rak, Strelac, ali naravno može biti bilo koji znak. Kod nekog ne prolazi nešto što je površno, sporadično, neko nema afiniteta prema lošim izgovorima i izvinjenjima. Ne prolaze trikovi, barem ne više.

U najavi: Dolazite kao neko ko ima šta da ponudi. Druga strana baš i ne, ili je sve zamaskirano u raznim igricama. Postoji jedno NE koji niste iskomunicirali i iako je ciklus završen i okončan, postoje mala, odškrinuta vrata kroz koja neko može iznova da se provuče – naravno, opet dolaze s trikovima. Da li su oni krivi što dolaze sa trikovima ili onaj koji nije čvrsto zatvorio vrata?

Ishod: Znate da je osuđeno na propast, ali postoji ignorisanje realnosti. Takođe, kako ako nekome oduzmemo vrednost ili značaj, vratiti nazad istu tu vjednost ili značaj? Ko ima moć? Oni što se prave da se ništa nije dogodilo ili ovi drugi, upetljani u procese?

Neko nije bio cenjen i sada treba objasniti da ipak postoji respekt za učinjeno. Ubrzo vas sustiže ulizivanje i kraj drame. Generalni utisak je kako je ovde nešto teško popraviti. Negde krajem sedmice shvatate kolika je moć energije.

Na primer, nalazite se usred saobraćajne gužve i sve je zapelo. Čujete dobru pesmu, hit koji vas trenutno prebacuje u stanje sreće, pojačate muziku, zapevate; u tom trenutku saobraćaj krene i gužva samo otklizi.

Da, svojom emocijom u stanju ste da pokrenete najveći zastoj. U ovom se čitanju oseća je kako je neko izgubio nekoga ko je bio glavni oslonac, pokretač i biće jako teško pronaći zamenu. Pre će ući neko nov u vaš život, ne verujem u ishod ove kolektivne energije u smislu pomirenja.

VAGA: Nedavna prošlost: Vi ste svoju osobu pronašli. Može biti i posao. Nešto ste videli, svidelo vam se, a to ste na kraju i dobili. S druge strane imamo nekog ko je prikazan kao loša majka, loš staratelj.

Manjak empatije, ženstvenosti, hladnoća. Postavlja se pitanje da li je neko idealan izbor za vas? U nedavnoj prošlosti desio se razgovor u kontekstu imati ili nemati dece, planiranje venčanja.

Ne bih rekla da ste zadovoljni pregovorima, neko zasigurno ne vrišti od sreće. Nešto želite, a ne možete da dobijete. Neko ne odobrava vaše izbore. Uloge mogu da budu zamenjene. Sve u šta sumnjate, secite. Ono što ne želite, nemojte ni da tolerišete.

U najavi: Morate da razmislite o nečijoj škrtosti, uskogrudnosti. Moguće je i razmatranje životnih načela. Pojednostavljeno, škrta prijateljica, ljubavnik koji nije baš galantan. Razočarenje vezano za finansije, podršku, sponzorisanje. Moguća je i svađa u porodici zbog materijalne podele.

Ishod: Situacija će se popraviti. Očekujte komunikaciju. Za ovaj ishod je potrebno da je samo još neko donekle razborit i razuman, a to će se na kraju i realizovati. Sprečava se ljubavni trougao. U ostalim kontekstima, izbegavaju se savezi i grupe. Nemamo jedan za sve i svi za jednoga: pre se radi o scenariju jedan za jednog, lako za ostale.

Grupe su loše aspektovane u ovom kontekstu. Slušajte svoje srce. Nije nemoguće da se zle priče raznose na sve strane. Informacije bez dokaza su tračevi: naročito ako vam neko prenosi ono što opaža da se zbiva na internetu.

Na primer, vaša prijateljica prati na društvenim mrežama vašeg bivšeg ili aktuelnog partnera i onda vas kao svaki regularni dušobrižnik – pogrešno informiše. Primenljivo je i na poslovne relacije i grupe koje kolektiv ima, što često dovodi do zbrke i neprijateljstva. Nekad je nabolje ne reagovati.

ŠKORPIJA: Nedavna prošlost: Doneli ste zahtevnu odluku, odluku života. Odrazila se na vaš ceo svet i na svet svih oko vas. Moguće da vas muče Bik, Devica, Jarac.

U najavi: Bes i gnev naročito vezan uz finansije. Da li je neko sponzor ili je neko sponzorisan ili pak, treća verzija: osoba ima dovoljno za sebe i sve oko sebe i nema potrebe za traženjem materijalnih sredstava. Nekog nešto na tu temu žulja, peče. Šta bi bilo da je doneta neka sasvim druga odluka, u periodu kada je ista nastala?

Ishod: Drama samo što nije eskalirala. Svakako očekujte dramu. Naravno da ovo ne može da prođe bez posvećenog i predanog uhođenja na internetu, neko ima sve tabove otvorene na vama (uloge mogu da budu i zamenjene).

Situacija ne mora da bude samo ovonedeljna, ima prošlosti i sekira koje nisu zakopane. Kajanje neće razrešiti situaciju, ali o tom žaljenju ćete dobiti informacije; očekujte komunikaciju.

Zanimljiva vremena dolaze. Neko se ne miri s odlaskom. Ipak, vaš odgovor je ipak NE. Niste raspoloženi za zastoje, mrvice i milostinje. Zaista ne verujem da će ove sedmice doći do pomirenja, ali svašta je moguće u budućnosti.

STRELAC: Nedavna prošlost: Ponuda je stigla. Javili su se. Imate vere u srećan ishod. Imate hrabrost da se usudite se. Opet volite i voljeni ste. Sve što ste ikad maštali, dogodilo se. Vaši su snovi su se ostvarili, sve je došlo na svoje mesto. Šta ste hteli to ste dobili, manifestovali ste, naročito nov početak.

U najavi: I naravno, ove sedmice počinju problemi. Ono na čemu inače padate, to je u najavi. Ovog ste puta možda malo spremniji. Navodno mozak mora 75 puta da čuje novu afirmaciju kako bi počeo da je primjuje.

Moguće da ste pod starim programima i uverenjima koji vam više ne služe. Da ste pesimisti pre samo dvadeset godina opisivali kako će ljudi da rade od kuće, kako će taksi biti svima dostupan, otpad će se razvrstavati, družićemo se iz svog doma sa čitavim svetom bez velikih troškova, smatrao bi da je to nemoguće. Vi ste sad taj pesimista koji ne veruje da su dobre, kvalitetne veze moguće.

Ishod: Treba li vam tarot ili terapija? Da li ste anksiozni tip u svojim vezama ili samopouzdani? Izbegavajući ili prijanjajući? Kako biste definisali lične granice? Imate veliku, značajnu prošlost, ali zaista – niste više tamo.

Dajte vremena vremenu i ne gubite razum oko scenarija koji se događaju isključivo u vašoj glavi. Nemojte da zaboravite da su briga i opsesija zloupotreba mašte.

JARAC: Nedavna prošlost: Ne pristajete na to da budete opcija ili plan B. Primili ste se posla i zatvorili svoje srce. U pauzama, moguće da ste opazili nekog preko društvenih mreža.

Moguće da ste razmatrali kraj. Teatralno rečeno, mali Jarac poželeo je da uzme svoje igračke i napusti igralište. Kroz uhođenje, proučavanje i posmatranje, nešto ste shvatili i odlučili neka bude kako biti mora..Zaista, odustali ste.

U najavi: Kreativnost, nezaustavljivost. Na pomolu je period prepun strasti. Ne bih isključila novu ljubav. Anuliranje konkurencije. Napuštate ono što vam više ne služi. Malo bizarna situacija u čitanju: moguć je ulazak u ljubavni trougao iz praktičnih razloga.

Ako postajete treća osoba u nečijem braku ili vezi, dobro ste izračunali benefite. Zadovoljavanje svojih potreba na sebičan, besraman način koji je na čudan način podržan iz više izvora.

Ishod: Čudne su želje koje se ne ispunjavaju, ali još je čudnije kad nove metode donose nove muke usprkos vašoj ekspanziji. Najneobičnije je što sve vreme manifestujete, usprkos potresu. Veliki trijumf. Slušajte intuiciju.

Spremni ste. Ako vam se okolnosti ne sviđaju, fokusirajte se isključivo na svoju nameru. Uspeh. Ako vam neko nedostaje, od te osobe stiže izvinjenje. Očekujte komunikaciju.

VODOLIJA: Nedavna prošlost: Svetlo na kraju tunela. Postoji neko ko nosi ceo teret sveta na svojim leđima i taj neko se boji gubitka reputacije i ide prema cilju.

Postoji strah i genralno nelagoda oko idućeg nivoa. Neraspoloženje oko prihvatanja tuđe pomoći. Ipak, nije da igraju igru, ali neko je sebi najveći neprijatelj. Hrabrost od ranije nije iznedrila neke rezultate. Razmotrite koja je vaša uloga u ovom otvaranju.

U najavi: Neophodan je mir. Nismo svi na istom nivou istih mogućnosti. Nemojte da požurujete druge, ako ste vi spremni – ne znači da su i ostali. Poboljšanje nastupa tek ako obe strane razmotre da nisu u istoj poziciji. Neko bi mogao da napusti projekat, vezu, dom, saradnju. Pod pritiskom, dolazi do odustajanja.

Ishod: Razmatranje šta je sve propalo, šta sve nije uspelo, koji su koraci i potezi oko obnove ili saniranje štete? Vraćanje u normalu, obnova prijateljstva, ali tek nakon isceljenja.

Cele sedmice bi moglo da bude kolebanje – ostati ili otići? Veliko iskušenje dvoje ljudi koji moraju da razmotre šta i kako dalje. Ne žurite kako ne bi došlo do urušavanje početka. Jedna strana mora da izabere.

RIBE: Nedavna prošlost: Glumci vole da glume i ne otkrivaju sve karte. Imali ste to šta ste hteli, a oni su pak imali to šta su oni hteli: svako je dobio zamišljeno. Ispunjena želja. Plan ste imali, plan ste ostvarili.

U najavi: Šta god da ste hteli, dobili ste to sa merom. Sva vrata su se otvorila. Drugu stranu ste zapostavili i smestili u svoju sobu za čekanje. Svakako očekujte akciju, kontakt, pomirenje. Biće bola, ali i gubitka interesa, reputacije, blamiranja.

Biće presudno ko će da pokrene raspravu. A rasprava pak dovodi do hladnoće i distance. Neko se ne miri tako lako sa odbijanjem. Obratite pažnju i na reklamacije ili pritužbe. Budite oprezni jer nikad ne znate šta nekoj osobi može da bude okidač, a okidači pokazuju mesto u kome nismo slobodni.

Ishod: I u budućnosti nekog muči prošlost. Nerviranje oko konkurencije, suparništva. Zapitajte se zašto želite to što želite. Da li je to važno za vašu večnu sreću? Lomite se između slave i sramote, časti i narušenog poverenja.

Svakako razmotrite da se povučete na vreme. Ne morate se izlagati ako se osećate neprijatno Pojavljuje se još jedna energija: toj energiji je dobro, prijatno i ne oseća nepremostive prepreke između vas i ove prve.

Sve ranije opisano ne utiče na treću stranu koja je isto na neki način upletena u koncept. Sećate se mere iz prošlosti? Balansa? Neka vam fokus bude na tome.

Izvor: Sensa.hr/Marija Franolić (marijafranolić@gmail.com)

error: Sadržaj je zaštićen !!