Sedam razloga zašto neke žene privlače pogrešnu – “oštećenu” vrstu muškarca…

Postoje neke žene koje uvijek privlače pogrešnu vrstu muškaraca. Razjasnimo nešto – ti toksični muškarci su oštećeni. Ipak – mora postojati nešto

što ih gura prema vama, zar ne? Ne može biti samo slučajnost. Dakle, razmislimo o tome. Što bi mogli biti razlozi zašto su otrovni muškarci privučeni vama? Evo nekoliko mogućnosti:

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

– Imate nisko samopouzdanje: Primjećuju da se vi uistinu ne volite, tako da ne osjećaju ni da bi oni trebali. Lako je postati nečija žrtva i ući u taj toksični krug ako se ne cijenite onako kako biste trebali, piše Mystical raven.

Toksični muškarci se boje žena s visokim samopoštovanjem, jer znaju da imaju stvarno visoke standarde kad je u pitanju muškarac i zato su privučeni nesigurnim ženama.

– Previše ste dobri: Toksični muškarci će ovo koristiti. Znaju da niste osoba koja će se žaliti ili im pokazati što zaslužuju. Previše ste dobri, previše ljubazni i ​​imate previše razumijevanja, to je vaš način na koji mu poručujete da se možete nastaviti ponašati kao propalica. I vjerujte mi, hoće.

– Previše ste suosjećajni: Ljudi kažu da se suprotnosti privlače. To zvuči romantično u određenoj mjeri, ali u ovom slučaju, to je jednostavno uvrnuto.

Toksični muškarac će pronaći svoju savršenu “žrtvu” u svojoj suosjećajnoj djevojci, jer će strpljivo slušati sve njegove probleme. Ako imate empatičnu dušu, osjetit ćete žaljenje prema njemu i željet ćete mu pomoći.

Većina njih laže i glumi kao da su profesionalni glumci, samo da bi dobili malo suosjećanja i koristili situaciju onako kako to žele. Ali, na kraju, plaćate cijenu.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

– Poznato je da ste osoba koja želi „popraviti“ druge: Imate romantične slike u glavi o tome kako ljubav može premjestiti planine i promijeniti sve. Vjerujete da vaša ljubav i pomoć mogu zapravo pozitivno utjecati na njega i da će se na kraju promijeniti.

Ali pogodite što – to se nikad neće dogoditi! Oštećene i toksične osobe imaju probleme koje moraju riješiti profesionalci, a ne njihove djevojke.

– Razočarani ste u ljubavi: Možda ste jednom već bili previše povrijeđeni. Nije lako iscijeliti slomljeno srce. Toksični muškarci namirišu te stvari i privučeni su vama zbog toga što znaju da će lakše iskoristiti nekoga čiji je pogled na ljubav trenutno iskrivljen. Vi padate na njih jer su lukavi i znaju da vas mogu prevariti jer ste tako krhki.

– Ne postavljate granice: Niste dovoljno jaki da postavite granice od početka. Možda zato jer ne želite povrijediti njegove osjećaje i/ili zato što ste osoba koja izbjegava sukobe.

To je vaša nesigurnost koja vas čini ranjivom. Morate biti u stanju reći kad je dosta i boriti se za sebe kada imate posla s toksičnim muškarcima.

– Vide vas kao njihovu priliku za promjenu: Toksični muškarci su privučeni nekim ženama jer ih vide kao priliku za samopoboljšanje.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Ponekad, oni znaju da trebaju promijeniti svoje toksične navike i zato odabiru žene sa zdravim stilom života. Ali, na žalost, ovo nije tako obećavajuće kao što zvuči, jer se toksični muškarac uvijek vraća svom lošem ponašanju.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr.

error: Sadržaj je zaštićen !!