“SEBE je nazivala “prvom damom”; Rodila je troje djece – a nakon razvoda je dobila vrtoglavih 25 miliona dolara”: Životna priča Ivane Trump…

Ivana Tramp – prva supruga bivšeg predsednika Donalda Trampa, sa kojim ima troje dece, preminula prošle sedmice u 73. godini. Prema navodima ABC Newsa, verovatno je preminula od srčanog zastoja.

Ivana Tramp je rođena 1949. godine u nekadašnjoj Čehoslovačkoj kao Ivana Zelničkova. Godine 1971. seli se u Austriju nakon udaje za austrijskog ski instruktora od kog se razvela godinu dana kasnije, kada je dobila austrijsko državljanstvo.

Posle toga se preselila najpre u Kanadu gde je radila kao manekenka, potom u Kaliforniju, pa Njujork. Donalda Trampa je upoznala 1976. a par se venčao aprila naredne godine.

Sa njim je dobila troje dece – Donalda Džuniora, Ivanku i Erika. Tokom osamdesetih i devedestih godina, Donald i Ivana su kao deo njujorške javne scene privlačili veliku pažnju medija i javnosti.

Ivana je aktivno učestvovala u nekoliko biznis poduhvata Donalda Trampa. Bila je izvršna direktorka u “Trampovom Dvorcu”, jednom od njegovih hotela i kasina u Atlantik Sitiju. Upravljala je u dizajnu „Grand Hajat hotela“ koji je svojevremeno držao Donald i “Trump Towera”.

Vesti o njihovom razvodu 1992. godine bila je centralna tema američke štampe, a razlog za razvod navodno je bila afera koju je Tramp imao sa svojom budućom suprugom Marlom Mejpls.

Ivana je pokrenula razvod, a mnogi pamte njenu rečenicu: “Nemoj se ljutiti, uzmi mu sve”!. Donald joj je isplatio 25 miliona dolara.

Posle razvoda, Ivana se okrenula modi i pokrenula sopstvenu robnu marku kozmetike, garderobe i nakita. Kada je Donald Tramp izabran za predsednika SAD rekla je da bi on mogao da “napravi velike promene” u Sjedinjenim Državama i izjavila da ga je savetovala tokom njegove izborne kampanje.

“Pričali smo pre i posle javnih nastupa i pitao bi me šta ja mislim” – istakla je tada i dodala da ga je savetovala da bude staloženiji.

Napisala je nekoliko knjiga uključujući “Raising Trump” 2017. godine o svojoj deci i njihovom odgajanju zajedno sa Donaldom.

“Bez obzira na to koliko sam bila zaposlena, doručkovala sam sa svojom decom svaki dan. Sedela sam sa njima za večerom svako veče i pomagala im oko zadataka pre nego što bih izašla u Versaćeovoj haljini na neki dobrotvorni događaj” – opisivala je svoj život u memoarima “Raising Trump”.

Na predstavljanju knjige navela je da priča sa bivšim suprugom svake 2 sedmice i da ima njegov direktni broj u Beloj Kući: “Nisam htela da ga zovem češće, jer je Melanija tamo i ne želim da izazovem bilo kakvu vrstu ljubomore ili bilo šta slično jer sam ja ipak prva Trampova supruga” – naglasila je medijima tada.

Ivana Tramp je nastavila sa svojim biznisom i prethodnih godina, promovišući italijansku dijetu u 2018. godini. Njeno bogatstvo procenjivalo se na 70 miliona dolara.

Izvor: Danas.rs

error: Sadržaj je zaštićen !!