SAVJETI Meri Čejmen: ” Gubitnik je onaj ko neprestano živi u stanju ZAMORA I FRUSTRACIJE”…

Meri Čejmen kroz svoju literaturu nas uči kako biti srećni među mnoštvom nesrećnih ljudi.

“Vi ne morate da budete gubitnik, budite pobjednik.”

“Razlika je u sledećem: Gubitnik misli: pošto su mu se događale sve same loše stvari, da će se ista stvar uvijek ponavljati. Pobjednik kaže sebi: kada mu se događaju loše stvari to nije kraj svijeta. Gubitnik misli, “uvijek se sve baš meni dešava”.

“Pobjednik doživljava probleme i patnje, ali ne gubi iz vida njihove dobre strane.”

“Gubitnik je ona osoba koja neprekidno živi u stanju zamora ili frustracije. Njegov život i odnosi ne donose nagradu za kojom žudi, jer je on u suštini zavisnički tip čovjeka.”

“Gubitnik po pravilu predstavlja osobu koja u odnose sa drugima ulazi sa nadom da će time ispuniti svoju unutrašnju prazninu. Objekat njegove ljubavi ubrzo postaje sam centar postojanja.” “Gubitnici ne znaju da je u redu biti nesavršen.”

“Sreća stvarno postoji. Ne možete biti namučeni nesrećom dvadeset i četiri časa svakog dana svog života bez i jednog momenta olakšanja, odnosno predaha. Niko nije žrtva, sve vrijeme.”

“Možete biti povrijeđeni, mogu vas zloupotrijebiti, prevariti, ali ako se iskreno zagledate u sebe, vidjećete da ste često bili pobjednik. Mnogo puta u životu bili ste srećni, voljeni i zadovoljni sobom. Vi možete naučiti da posmatrate sebe u jednom drugačijem svjetlu.”

“Tvoja nepopustljivost te uvijek više boli nego što boli onu osobu na koju si bijesan. Uznemiren um i fizički problemi nastaju upravo zbog nepopustljivosti.” “Nikada nemojte pristati na ulogu žrtve, čak i ako je čitav svijet tako nastrojen.”

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!