ŠAMPION crnogorskog takmičenja u LEŽANJU: “Nisam se ni ZAGRIJAO”…

Žarko Pejanović sa Zabjela pobjednik je 12. takmičenja u ležanju koje se već tradicionalno održava u Crnoj Gori – nedaleko od Nikšića.

Okončano je 12. takmičenje u ležanju koje tradicionalno organizuje Etno selo Montenegro u Breznima. Titulu najodmornijeg je osvojio Žarko Pejanović, zvani “Knele” sa Zabjela.

Nakon otprilike 60 sati ležanja, titula prvaka u izležavanju odlazi na Zabjelo. Od devet takmičara koliko ih učestvovalo u ovogodišnjem takmičenju, za titulu su se borili finalisti Žarko Pejanović sa Zabjela i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada – piše RTCG.

Kako je ranije nezvanično objavljeno, bilo je pregovora o podjeli titule, ali je Pejanović bio odlučan u tome da prvo mjesto donese na Zabjelo.

“Nije bilo teško. Vjeruj mi, nisam se ni zagrijao” – kaže on za portal Glas Zabjela.

Međutim, najveći je problem kada takmičarima dolaze u posjetu da izraze podršku. Najteže je, kako kaže, “kada porodica dođe da te podrži, to je najveća greška”.

“Kada društvo dođe to je zabava, ali najveća greška je kad dođe nečija familija. Kad nekome dođe familija, tome je teško da ne ustane” – kazao je Pejanović.

Pejanović je izdržao 60 sati ležeći te je osvojio 350 eura, rafting, vikend u etnoselu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada sponzora.

error: Sadržaj je zaštićen !!