RICHARD BRANSON vjeruje da ga je jedna navika učinila MILIJARDEROM: “Vrlo je važno kako započinjete DAN”

Richard Branson je poznati milijarder koji vjeruje da mu je jedna navika pomogla da ostvari uspjeh.

Naime njegov svaki dan počinje u isto vrijeme, u 5:00 sati ujutro. On tvrdi da bez obzira gdje se nalazi uvijek ustaje u isto vrijeme. Richard vjeruje da jutro određuje ostatak dana i da je važno dan započeti na pravi način. A ovako izgleda njegov ostatak dana:

-Vježba: Branson je veoma fizički aktivan, bilo da igra tenis, vozi bicikl ili trči – vjeruje da to značajno povećava njegovu produktivnost. “Vježba i svakodnevno provedeno vrijeme sa porodicom doveli su me u sjajano mentalno stanje prije nego što se bacim na posao”.

-Redovno odgovara na e-mailove: “Razlog zbog kojeg se volim rano probuditi je taj što mogu pregledati e-poštu prije svega” – kaže Branson.

-Čita vijesti i blogove: Vodim svoj blog i uživam u tome.

-Ne postoje dva ista dana: jedan dan ću pisati o zaštiti, drugi ću dijeliti porodične fotografije, a onda ću sljedeći dan nuditi poslovne savjete kako bih pomogao mladim poduzetnicima da pronađu svoj put. Biti moderan poslovni lider znači u tome napredovati i uvijek znati o čemu govorite”.

-Radi kroz ručak: “Spojim ugodno sa korisnim, obično zakažem sastanak za vrijeme ručka” – kaže milijarder. “Nisam ljubitelj službenih sastanaka i zato ih radije provedem uz dobar obrok”. I uvijek mu je na dohvat ruke šoljica čaja: “Da bih se napunio, pijem puno čaja. Otprilike 20 šolja dnevno”.

-Večera s prijateljima i porodicom: “Grupne večere su tamo gdje se dijele zanimljive priče i rađaju ideje” – piše Branson. Za svaki slučaj uvijek ima bilježnicu sa sobom.

Zapravo, nekim od svojih najuspješnijih kompanija pripisuje jednostavnu naviku zapisivanja ideja. Ide u krevet oko 23:00. “Treba mi oko 6 sati sna da bih to sve ponovio – ali malo drugačije sutradan” – kaže on.

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!