PSIHOLOGIJA SRETNOG ŽIVOTA: “Na kraju shvatite da su sve poteškoće donijele nešto SJAJNO”…

Ne dozvolite da vas teškoće navedu da mislite da nikada bolja vremena neće doći. Nekad je potrebno proći kroz poteškoće da bi doživjeli sjajne stvari.

Nije važno koliko ste uspješni u životu, jer ćete se prije ili kasnije ipak suočiti sa neuspjehom. Ali ponekad neuspjeh ima ogroman potencijal i donosi sjajne stvari u naš život.

Na primjer, kada sin napusti roditeljsko gnijezdo on postaje lišen svih udobnosti. Tada shvata da mora da plaća stanarinu, struju, vodu.. Sam mora da kuha, da pere i pegla.

Izgleda kao da je sve na šta je navikao u roditeljskoj kući jednostavno nestalo. S jedne strane, sve mu izgleda kao propast, ali s druge strane, ta situacija će ga natjerati da se počne razvijati.

Druga situacija – par je podnio zahtjev za razvod. Supružnici su se razišli, dijele imovinu, sve stvari koje posjeduju su podijeljene.

Puno muke su prošli oko razvoda, ali kasnije dolazi veliko olakšanje. Kada oluja prođe i nebo se razvedri, oni će shvatiti da su dostigli potpuno novi nivo lagodnosti.

Prelazak na svaki sljedeći nivo sa sobom nosi nelagodu, prazninu, usamljenost i poteškoće. Možda vam sam proces izgleda kao smak svijeta i kao da nećete moći dalje, ali ubrzo se nebo razvedri i sve dobije poptuno drugačiju, ljepšu sliku.

Svaki problem i poteškoća imaju svoj rok trajaja. Zbog toga su pametni i zreli ljudi sretni kada čuju da ste se rastali, razveli, dali otkaz, preselili.

Svaka teška situacija je možda početak nečeg sjajnijeg. I prije same zore odvija se najveći mračaj! Ne očajavajte – sve će to proći.

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!