Psihologija odnosa: “Prava osoba donosi radost u vaš život, pogrešna nervozu – a loša probleme”…

Ne trebate se plašiti vezivanja za neku osobu ako je ona prava za vas. Zapravo – ako je pored vas prava osoba vi se uopšte nećete plašiti vezivanja.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći kako da shvatite da li ste pronašli pravu osobu ili pogrešnu: Pronaći pravu osobu, ili srodnu dušu kako je mnogi nazivaju, ne znači imati savršen odnos. To znači imati savršeno nesavršen odnos. Kako je to moguće?

Moguće je jer ni jedan čovjek nije savršen, i ne postoje dva ista čovjeka. Pa kada se spoje dva nesavršena čovjeka koji se razlikuju logično je da će biti trzavica između njih.

U nekim vezama će biti većih vatrenih trzavica dok će kod nekih biti manje. To već zavisi od karaktera oba partnera. Dakle, nemojte pogrešno razumjeti pojam stabilne i srećne veze ili braka.

Ako se svađate sa svojim partnerom nemojte odmah pomisliti da on nije dobar izbor. Nije bitno koliko se svađate, bitno je da imate želju da rasčistite probleme i da volite jedno drugo uprkos neslaganjima.

Kako onda prepoznati pogrešnu osobu? Kada ste u vezi sa pogrešnom osobom, pogotovo duže vrijeme, vi se osjećate kao da ste izgubili svoju ličnost. Možda vas je taj partner promijenio do te mjere da sebe više ne poznajete, možda vas je primirio toliko da ne živite više zanimljiv život…

Ali, generalno gledajući kada ste u vezi ili braku sa pogrešnom osobom vi ste nezadovoljni svojim životom. Vi biste da radite neke stvari i da živite život onako kako se vaš partner ne bi složio sa tim. Na primjer, vi biste da otputujete bez njega a on to ne dozvoljava.

Uslovljavanje u ljubavi vodi u beskrajni nespokoj. Ako se ne osjaćeate kao da ste svoji, ili ako se osjećate kao da ne možete živjeti život kakav želite – vi ste sa pogrešnom osobom. Ali, postoji još jedna vrsta ljubavi – a to je kada ste u vezi ili braku sa lošom osobom.

U takvom odnosu će biti užasni sukobi, užasna neslaganja i sami problemi. Pored takve osobe nikada nećete biti srećni i ma koliko čekali da se stvari poprave – one će vjerovatno biti samo gore i gore.

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!