Psiholog Šahov objašnjava kad muškarac gubi interes za ženu: “Ne dajite mu ono što mu ne treba”…

Psiholog Aleksandar Šahov se dotakao teme ljubavnih odnosa i objasnio šta je to što muškarce odbija kod žena. Mnoge žene same sebe dovedu do toga da ih se muškarci zasite i onda kada dođe do toga ponašaju se kao da nisu imale pojma o tome.

Socijalni psiholog, stručnjak za rodne i porodične odnose, Aleksandar Šahov, ponudio je svoje viđenje ovog problema. Mnoge žene pokušavaju da udovolje svojim muškarcima što je više moguće – a zaboravljaju na sebe, svoj život i svoje potrebe.

Pretvoriti se u kuvaricu, čistačicu, dadilju i slično nije rješenje. Nema potrebe da činite bilo kakvu žrtvu radi nekog drugog. Ali u praksi se sve dešava drugačije. Č

im žena izgubi sebe, svoje lične granice, prestaje da postoji kao ličnost, i muškarac prestaje da je primjećuje. „Takve žene mi često dolaze na konsultacije i pitaju: “Sve sam mu dala, a on je otišao po drugu, zašto?”

Jer ste dozvolili da vas izbriše iz svog uma” objašnjava stručnjak. Ali postoji i druga krajnost žene, to je ona koja ne želi da se prilagođava muškarcu uopšte i glumi hladnu kraljicu. I takve gube značaj u očima muškarca.

Znači ni jedna opcija nije dobra. Psiholog preporučuje da ispitate sebe i svoje potrebe, naučite da branite lične granice i obavezno proučavate mušku psihologiju.

Većina žena ne razumije muškarce i pokušava dati ono što im nije potrebno, ali muške i ženske potrebe su različite. Za život u ljubavi i slozi nije važno iskustvo bračnih odnosa – već međusobno razumijevanje partnera.

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!