Program Svjetske banke za mlađe stručne saradnike (JAP) 2023/24. godine…

Svjetska banka je uspostavila Program Junior Professional Associates Program (JAP) kako bi osnažila mlade pojedince nudeći im profesionalne mogućnosti za početnike. Kroz ovaj program mladi profesionalci stiču vrijednu izloženost savremenim razvojnim izazovima u savremenom svijetu. Ovaj međunarodni zadatak nudi mlađim diplomcima i profesionalcima priliku da iskoriste svoje analitičke i kvalitativne sposobnosti i tehničko znanje dok rade zajedno s iskusnijim i starijim članovima tima. JAP 2023-24 Svjetske banke je odskočna daska za mogućnosti karijere u različitim oblastima kao što su vlada, privatni sektor, akademska zajednica, korporativni svijet i druga područja razvoja.

Kao proizvod Breton Woods sistema, Svjetska banka je posvećena promoviranju razvoja širom svijeta. Plaćeni program za mlade profesionalce Banke otvoren je za pojedince u svim oblastima koje se odnose na razvoj, uključujući finansije, ekonomiju, upravljanje ljudskim resursima, javno zdravstvo, obrazovanje, ishranu, društvene nauke, antropologiju, sociologiju, poljoprivredu, razvoj infrastrukture, razvoj privatnog sektora, informisanje tehnologija, pravo, komunikacije i druge relevantne oblasti. WB YPA 2023 je globalna inicijativa koja poziva mlade profesionalce iz cijelog svijeta da udruže snage i učine pozitivne promjene.

Junior Professional Program Svjetske banke je visoko konkurentan program za domaće i međunarodne diplomce. Kandidati se prvenstveno ocjenjuju na osnovu njihovog izuzetnog akademskog dosijea. Samo najstručniji i najtalentovaniji mladi stručnjaci biraju se da postanu saradnici na ovom programu, gdje imaju priliku da napreduju u profesionalnoj karijeri pod vodstvom visoko kompetentnih supervizora. Prednost se daje pojedincima koji pokazuju strast za stjecanjem novih vještina, spremnost da prihvate inovacije i snažnu posvećenost tehnologiji.

WB JPA 2023-24 je dvogodišnji početni profesionalni program koji nudi plaćene međunarodne mogućnosti u Svjetskoj banci. Važno je napomenuti da ovaj program nije produžen, a izbor za ovaj program ne garantuje doživotni posao u Svjetskoj banci. Međutim, učešće u ovom programu može povećati šanse za zapošljavanje na poslovima Svjetske banke nakon završetka dvogodišnjeg programa. Treba napomenuti da mladi saradnici moraju napustiti Svjetsku banku odmah po završetku početnog dvogodišnjeg programa. Ova prilika je dostupna u svim uredima Svjetske banke širom svijeta i nema ograničenja na osnovu spola, rase, etničke pripadnosti, vjere, boje kože ili bilo kojeg drugog faktora. Pojedinci sa invaliditetom se takođe podstiču da se prijave i dobijaju dodatne pogodnosti u ovom programu.

Sažetak stipendije:

-Organizacija domaćin: Svjetska banka

-Zemlje domaćini: Globalne, na osnovu poslovnih potreba

-WBG JPA 2023-24: Dvije godine u trajanju.

Prednosti stipendije:

-Odabrani kandidati primaju konkurentnu platu

-Program je dvogodišnji ugovor sa Svjetskom bankom

-Osobe sa invaliditetom mogu pristupiti fondu za smeštaj osoba sa invaliditetom tako što će kontaktirati disability@worldbank.org

-Program pruža priliku da započnete karijeru u vrhunskoj razvojnoj instituciji.

Kriteriji podobnosti:

-Diplomci svih nacionalnosti i iz cijelog svijeta imaju pravo da se prijave.

-Kandidati moraju imati diplomu ili ekvivalentnu diplomu.

-Kandidati ne smiju biti stariji od 28 godina prvog dana zaposlenja.

-Kandidati moraju tečno i dobro vladati engleskim jezikom.

-Poznavanje i tečno poznavanje više od jednog od službenih jezika Svjetske banke (arapski, francuski, kineski, portugalski, ruski i španski) smatra se prednošću.

-Mlađi stručni saradnici (JPA) mogu biti ponovo imenovani nakon dvogodišnjeg perioda „hlađenja“, tokom kojeg moraju napustiti Svjetsku banku nakon završetka programa. Tek nakon ovog dvogodišnjeg perioda hlađenja, mogu se ponovo prijaviti.

-Članovi osoblja koji već imaju konsultantske ugovore sa produženim rokom (ETC) nemaju pravo da se prijave.

Kako se prijaviti:

-Prijava za program Svjetske banke za mlađe stručne saradnike podnosi se online putem eksterne web stranice Svjetske banke za karijeru.

-Ako menadžer za zapošljavanje identificira potencijalnu JPA, oni se također moraju prijaviti putem interneta.

-Važno je tačno dati sve tražene informacije, jer netačne informacije mogu dovesti do diskvalifikacije.

-Aplikacija će ostati aktivna u bazi podataka šest mjeseci.

-Ako aplikant želi da se ponovo prijavi nakon šest mjeseci, morat će podnijeti novu prijavu.

-Menadžeri zapošljavanja će izabrati saradnike na osnovu informacija koje se nalaze u bazi podataka.

-Menadžeri zapošljavanja imaju pun pristup informacijama koje se nalaze u bazi podataka.

-Nijedan odabir aplikacija neće ostati bez nadzora.

-Kandidati moraju prihvatiti politiku Svjetske banke prije podnošenja prijave.

Potrebni dokumenti:

-Životopis

-Potvrda o iskustvu (ako je primjenjivo)

-Obrazovna uvjerenja i uvjerenja

-Certifikat o poznavanju jezika

-Propratno pismo

-Referentna pisma

Rok za prijavu:

-Otvara se tokom cijele godine.

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!