Program stipendiranja Vlade Italije 2023/24. godine za magistarski i doktorski program…

Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje (MAECI) Italije nudi stipendije za promicanje kulturne, znanstvene i tehnološke suradnje, talijanskog jezika i kulture te gospodarskog rasta zemlje na globalnoj razini. Stipendija je dostupna stranim državljanima i talijanskim državljanima koji žive u inozemstvu (IRE) za akademsku godinu 2023.-24. Cilj programa je pružiti financijsku potporu studentima zainteresiranim za studiranje u Italiji, a stipendije će se dodjeljivati na natječajnoj osnovi. Kriteriji odabira uključuju akademske uspjehe, financijske potrebe, osobnu motivaciju i poznavanje talijanskog jezika. MAECI svake godine daje ograničen broj stipendija, a prednost će imati kandidati koji se prvi put prijavljuju.

Program je uspostavljen kako bi se povećao broj stranih studenata koji studiraju u Italiji, a stipendije se nude na tri, šest ili devet mjeseci, ovisno o vrsti studija na sveučilištu ili visokoškolskoj ustanovi. Kandidati se biraju na temelju zasluga, a oni s dokazanim financijskim potrebama imaju prednost. Program je bio uspješan u privlačenju raznolike skupine studenata iz cijelog svijeta i pomogao je u promicanju međunarodne suradnje i razumijevanja.

Detalji o stipendiji:

Program stipendiranja talijanske vlade 2023.-24. sada prihvaća prijave međunarodnih studenata zainteresiranih za nastavak visokog obrazovanja u Italiji. Stipendije se dodjeljuju za prvu godinu studija i mogu se obnoviti na temelju zadovoljavajućeg akademskog uspjeha. Program stipendiranja otvoren je za četiri studijske sheme: magisterij, tečajevi visokog obrazovanja u umjetnosti, glazbi i plesu (AFAM), doktorat znanosti. programa i Istraživanje pod akademskim nadzorom. Italija je poznata po svom iznimnom visokom obrazovanju, s bogatom akademskom poviješću koja datira iz talijanske renesanse. U zemlji se nalaze neka od najstarijih i najprestižnijih svjetskih sveučilišta, uključujući Sveučilište u Bologni, Sveučilište u Padovi i Sveučilište u Firenci. Sa svojim obrazovanjem svjetske klase i krajolicima koji oduzimaju dah, Italija je izvrsno odredište za međunarodne studente koji žele unaprijediti svoje akademske težnje.

Sažetak stipendije:

-Italija je zemlja domaćin programa stipendiranja.

-Program stipendiranja dostupan je za magistarske/doktorske studije.

-Talijanski instituti za visoko obrazovanje su institucije koje ispunjavaju uvjete za stipendiju.

-Trajanje programa varira od tri, šest ili devet mjeseci ovisno o vrsti tečaja.

Prednosti stipendije:

-Primatelji stipendija ne plaćaju školarinu i upisninu, ali to može varirati ovisno o politici sveučilišta.

-MAECI će osigurati zdravstveno i medicinsko osiguranje/osiguranje od nezgode tijekom cijelog trajanja potpore.

-Stipendisti će primati mjesečnu naknadu od 900 eura, koja će se isplaćivati kvartalno.

-Naknada za studentsku stipendiju bit će izravno položena na studentov talijanski bankovni račun.

Kriterij prihvatljivosti:

-Stipendija za magistarski studij dodjeljuje se kandidatima koji su završili diplomu u svojoj zemlji.

-Da bi se prijavili za stipendiju za jedan od tečajeva talijanskog AFAM-a, kandidati moraju ispunjavati uvjete za upis i akademske kvalifikacije koje je utvrdilo odgovarajuće sveučilište/institut.

-Pristupnici koji žele nastaviti doktorat. stupnja u Italiji moraju ispunjavati uvjete za upis i akademske kvalifikacije koje je utvrdila njihova željena talijanska institucija.

-Kandidati za stipendije za magisterij, program AFAM ili tečaj talijanskog jezika i kulture ne smiju biti stariji od 28 godina u trenutku prijave.

-Pristupnici za doktorat znanosti programa ne smije biti stariji od 30 godina u trenutku prijave.

-Studenti zainteresirani za provođenje istraživanja pod vodstvom akademskog mentora trebaju biti mlađi od 40 godina.

-Kandidati koji se žele upisati na tečajeve na engleskom jeziku moraju priložiti potvrdu o poznavanju jezika kojom se dokazuje znanje engleskog jezika.

-Kandidati koji se žele upisati na tečajeve talijanskog jezika moraju priložiti potvrdu o poznavanju talijanskog jezika.

Rok za stipendije:

Rok za podnošenje prijava za Program stipendiranja Vlade Italije za strane državljane je 9. lipnja 2023.

Kako se prijaviti:

-Kandidati se moraju prijaviti za stipendiju online putem službene web stranice.

-Prije prijave, kandidati se moraju registrirati i otvoriti račun na web stranici klikom na ovdje navedenu poveznicu.

-Nakon registracije, kandidati moraju ispuniti online obrazac za prijavu.

-Podnositelji zahtjeva moraju osigurati da dostave sve potrebne dokumente uz prijavu.

Primijeni sada

error: Sadržaj je zaštićen !!