Program stipendiranja Global Horizons Fellowship 2024/25. godine – Stipendija mladih znanstvenika, Švedska…

Rok za prijavu: 1. lipnja 2023. godine.

Švedski kolegij za napredne studije (SCAS)

Program i kriteriji prihvatljivosti

Švedski kolegij za napredne studije (SCAS) nudi rezidencijalni program stipendiranja Global Horizons otvoren znanstvenicima iz svih zemalja koji se bave istraživanjem u području globalnog upravljanja.

Svrha programa Global Horizons je unaprijediti multidisciplinarno istraživanje na prvoj liniji o pitanjima globalnog upravljanja u budućnosti, usredotočujući se na izazove velikih razmjera. Program ima za cilj privući znanstvene novake koji se bave istraživanjem suvremenih aspekata globalizacije i promicati tematsku suradnju među fakultetskim linijama. Program se vrti oko tri tematska područja: Globalne kulture znanja i režimi; Globalne političke teškoće; i Global Futures. Program je okrenut budućnosti u svojoj ambiciji da doprinese unapređenju znanja o suvremenim oblicima upravljanja i njihovim budućim implikacijama.

Program daje stipendistima priliku da se usredotoče na vlastite istraživačke interese, oslobođeni nastavnih i administrativnih obaveza uobičajenog sveučilišnog života. Od stipendista se, međutim, očekuje da budu aktivni članovi znanstvene zajednice Collegiuma i da sudjeluju na seminarima i drugim akademskim događanjima izvan svojih područja specijalizacije.

Program stipendiranja nudi jednu naprednu stipendiju i jednu stipendiju za mlade stipendiste godišnje tijekom petogodišnjeg razdoblja. Za naprednu stipendiju, kandidat bi u trenutku prijave trebao imati doktorat (ili ekvivalentni stupanj) najmanje sedam godina, imati iskustvo značajnih i originalnih istraživačkih postignuća i biti aktivan na međunarodnom planu /njezino područje istraživanja. Znanstvenici u ranoj karijeri koji se prijavljuju za stipendiju Young Scholar Fellowship trebali bi imati obećavajuće rezultate neovisnih postignuća na postdoktorskoj razini (najviše sedam godina od doktorskog studija), uključujući značajne publikacije, te biti aktivni u međunarodnim forumima.

Stipendisti se mogu prijaviti za cijelu akademsku godinu (rujan – lipanj) ili jedan semestar.

Naknada

Stipendisti primaju mjesečnu plaću (za više informacija pogledajte našu web stranicu). Kandidati bi mogli razmisliti o traženju dodatne financijske potpore iz drugih izvora, kao što je godišnji odmor. Collegium će osigurati i platiti smještaj za stipendiste koji ne žive u regiji Stockholm–Uppsala.

Upute za prijavu i rok

Konačne odluke donosi ravnatelj kolegija u dogovoru s povjerenstvom za odabir koje se sastoji od dugogodišnjih stipendista. To znači da će sve prijave (uključujući osobne podatke) preuzeti članovi povjerenstva za odabir, a mogu se poslati i vanjskim sucima, izvan EU/EEA.

Rok za prijavu za akademsku godinu 2024. – 2025. je 1. lipnja 2023. (23:59 CET).

Prijavite se putem prijavnog sustava Varbi ispunjavanjem online obrasca i slanjem u PDF-datotekama sljedeće potrebne prijavne dokumentacije:

-Životopis (ne duži od 4 stranice)

-Opis vašeg namjeravanog istraživačkog projekta (ne prelazi 1500 riječi, isključujući bibliografiju ako postoji)

-Popis vaših glavnih članaka (do deset) u međunarodnim recenziranim časopisima i/ili velikim znanstvenim monografijama ili uređenim svescima

-Jedan članak po vašem izboru (ili poglavlje u uređenoj knjizi, ili poglavlje iz vaše monografije), koji predstavlja vašu stipendiju. Članak ne mora biti povezan s vašim predloženim istraživačkim projektom.

-Opis zašto želite biti u SCAS-u (ne prelazi 100 riječi)

-(Neobavezno) do 3 pisma preporuke (Imajte na umu da kandidat mora učitati pisma preporuke do roka za prijavu. Nije moguće da suci učitaju reference u online sustav za prijavu ili ih pošalju SCAS-u.)

Nakon što je vaša prijava poslana, primit ćete potvrdnu e-poruku od Varbi online prijavnog sustava.

Kandidatima se savjetuje da svoje prijave dostave prije roka. Može proći nekoliko dana dok ne dobijete pomoć ako imate pitanja ili trebate tehničku podršku.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s Varbi online sustavom prijava, obratite se Varbi podršci: varbi@uadm.uu.se

Ako imate bilo kakvih pitanja o programu stipendiranja Global Horizons, obratite se tajništvu: fellowselection@swedishcollegium.se

Izvor: Više informacija – Službena stranica OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!