Program doktorskih stipendija 2023/24. godine na Univerzitetu Basel Biozentrum u Švicarskoj…

Prijave se sada primaju za program stipendiranja Biozentrum Univerziteta u Bazelu, koji ima za cilj da privuče izvanredne, motivirane i strastvene mlade istraživače iz raznih zemalja širom svijeta. Međunarodni doktorski program Biozentrum Basel nudi ove veoma poželjne stipendije zaslužnim pojedincima koji su zainteresovani da ostvare karijeru u oblasti nauke.

Uspješni kandidati će dobiti niz pogodnosti, uključujući direktan pristup doktorskom programu na Biozentrumu, Univerzitet u Bazelu, dodatnu finansijsku pomoć i mogućnost rotacije kroz različite istraživačke grupe. Osim toga, stipendisti će biti podržani u prisustvu naučnih konferencija i kurseva tokom trajanja doktorskih studija.

Doktorski program Biozentruma veoma je cijenjen širom svijeta i pruža poticajno i izazovno okruženje u kojem studenti mogu ostvariti svoja naučna interesovanja. Program podstiče kreativnost, inovativnost i saradnju među istraživačima, a stipendije imaju za cilj da privuku najperspektivnije kandidate koji imaju snažnu strast za naučno istraživanje.

Sažetak stipendije:

-Werner Siemens-Foundation i Univerzitet u Bazelu sponzorišu stipendije za studente doktorskih studija.

-Institucija domaćin za stipendije je Univerzitet u Bazelu u Švajcarskoj.

-Stipendije su u potpunosti finansirane.

-Na raspolaganju je 10 nagrada.

-Stipendije su za međunarodne studente.

-Nivo studija za stipendije je doktorat.

Detalji o stipendiji:

Werner Siemens-Foundation i Univerzitet u Bazelu sponzorišu stipendije koje imaju za cilj da identifikuju i podrže izuzetne diplomirane studente u oblasti prirodnih nauka. Za razliku od drugih doktorskih programa koji imaju širi proces selekcije, Biozentrum PhD stipendije su veoma konkurentne, sa samo najviše 10 uspješnih kandidata odabranih svake godine.

Stipendisti imaju priliku da se rotiraju kroz različite istraživačke grupe i odaberu onu koja najbolje odgovara njihovim interesima. Osim toga, program nudi i druge poticaje za podsticanje akademske izvrsnosti i poboljšanje karijernih mogućnosti kandidata za doktorske studije. Ove pogodnosti su osmišljene tako da korisnicima pruže jedinstveno i vrijedno iskustvo koje će im pomoći u naučnom i profesionalnom razvoju.

Kriteriji podobnosti:

Da bi se kvalifikovali za program stipendiranja Biozentrum Univerziteta u Bazelu, kandidati moraju ispuniti sledeće uslove:

-Kandidati moraju biti međunarodni studenti.

-Kandidati treba da imaju univerzitetsku diplomu koja ispunjava uslove za prijem u doktorski program na Univerzitetu u Bazelu, kao što je MSc ili njegov ekvivalent.

-Izvanredni kandidati sa četvorogodišnjom diplomom, obično izvan Bolonjskog sistema, takođe se mogu prijaviti u izuzetnim slučajevima. Ovi kandidati će moći brzo da završe magistarski program u okviru svoje stipendije na Univerzitetu u Bazelu.

-Kandidati ne smeju biti registrovani kao doktorandi na Univerzitetu u Bazelu, niti da imaju zaključen ugovor o radu za doktorat sa Univerzitetom u Bazelu u vreme donošenja odluke za odgovarajući poziv za stipendiju.

Kako se prijaviti:

Ako se želite prijaviti za program stipendiranja Biozentrum Univerziteta u Bazelu, morate podnijeti online prijavu, jer je Ljetni poziv 2023. trenutno otvoren. Vaša prijava treba da sadrži sljedeće:

-Elektronske kopije vaše diplome/magistarske diplome, zajedno sa ocjenama i transkriptima, u pdf formatu.

-CV ili naučni rezime, ograničen na jednu stranicu iu pdf formatu.

-Imena i kontakt podaci dvojice sudija iz vašeg prethodnog akademskog okruženja, obično članova fakulteta. Sudije će biti automatski kontaktirane i od njih će se tražiti da dostave referentno pismo.

-Nakon podnošenja prijave, dobit ćete daljnje upute u vezi sa procesom prijave.

Rok za prijavu:

Zadnji datum ove stipendije je 25.05.2023. godine.

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!