PRELIJEPA arapska princeza koja ne poštuje stroga PRAVILA – već živi život po svojim PRINCIPIMA…

Amira el Tavel (38), poznata kao dama čvrste volje, jedna je od najljepših i najslobodnijih žena iz arapskog svijeta.

Prva je rekla “ne” abaji – tradicionalnoj ženskoj haljini u Saudijskoj Arabiji. Dio dinastije te zemlje postala je udajom, a iako se razvela od saudijskog princa El Valida Bin Talala, tamošnja javnost je i dalje smatra princezom.

Princeza potiče iz srednje klase u Saudijskoj Arabiji, a odrasla je sa majkom, bakom i dekom. Ali, u 18-oj godini joj se život mijenja iz korijena, kada upoznaje saudijskog princa El Valida Bin Talala.

Njihov sudbonosni susret desio se tokom intervjua za školske novine koji je upravo Amira radila. Da su se kockice poklopile pokazivalo je i njeno ime, jer na arapskom znači baš “princeza”.

Vjenčali su se 2008. godine, a njihova bračna idila trajala je svega 5 godina. Mada u javnosti nikada nisu saopšteni pravi razlozi kraha njihove veze, u javnosti su šuškalo da je povod za rastanak bila činjenica da princ nije želio djecu sa Amirom.

Bio je, čak, 28 godina stariji od nje, iza sebe je već imao 2 braka i potomstvo.

Na mijestu princeze je bila kratko, ali je uspjela da pokaže nevjerovatnu snagu žene. Prkosila je stereotopima i zastarijelim shvatanjima u Saudijskoj Arabiji.

Iako njen stil nama djeluje prilično smireno i konzervativno, u arapskom svijetu je njen način oblačenja napravio revoluciju. Naime, za njih je to bilo nešto sasvim novo i više nego slobodno za stroga pravila koje važe i toj zemlji.

-“Put da postanem princeza – taj put je izabrao mene. Bila sam djevojka iz porodice sa prosječnim primanjima, sanjala sam da postanem ljekar. A onda sam se udala za princa i moj život se drastično promijenio”.

“U početku sam se fokusirala na svoje obrazovanje, jer ako čovjek nije obrazovan, nema sigurnost i povjerenje u sebe. Zato sam prvo učila, a onda se uključila u dobrotvorne projekte i preuzela upravljenja porodične fondacije” – istakla je Amira.

I danas se bori za bolji položaj žena u arapskom društvu, zato se i osvrnula na činjenicu da upravo u takvoj sredini živi kao razvedena žena, koja ide za svojim snovima i željama.

-“Moral se promijenio, društvo više ne osuđuje razvedene žene kao nekada. Sada razvedena žena može da živi sama, da bude finansijski nezavisna, da donosi važne odluke i nailazi na razumijevanje” – naglasila je nekadašnja princeza.

I dodala da joj je cilj da bude primjer drugim djevojčicama. Želim da budem ona na koju žene pokazuju svojim kćerkama i kažu im: “Vidi, ona se razvela i pogledaj šta sada radi. Ona je nezavisna žena i radi dobre stvari za svoju zemlju” – dodala je.

Njen život zaista podsjeća na bajku. Poslije razvoda nije gubila vjeru u ljubav. Sreća joj se osmjehnula 2018. godine, kada se udala za milijardera i biznismena Kalifu Bin Butija Al Muhairija – a godinu dana kasnije dobili su i sina Zajeda.

-“Uvijek sam vjerovala u ljubav, ali mislim da je ljudi pogrešno doživljavaju. Savremeni čovjek podrazumijeva pod ljubavlju “ludu” strast, ali to je samo dio ljubavi”.

“Za pravu ljubav potrebno je prijateljstvo, uzajamno poštovanje, međusobno razumijevanje” – zaključila je ova nesvakidašnja arapska princeza.

Stil

error: Sadržaj je zaštićen !!