“PRAVA ljubav je kad vam je sreća partnera važnija od VLASTITE” – Pet pokazatelja duhovno zdrave veze…

Koliko će ljubavna veza biti snažna i stabilna zavisi od duhovne veze koju su izgradili partneri. Duhovna veza između muškarca i žene je najsnažnija veza koja postoji.

Kao što partneri brinu da jedno drugome pruže što više pažnje, podrške i ljubavi tako bi trebali biti spremni njegovati i svoju duhovnu vezu. Ovo su neki od pokazatelja da imate dobru duhovnu povezanost sa svojim partnerom.

-Razvijate se zajedno: Ne postoji ništa gore za dvoje koji se vole nego da se razvijaju na drugačije načine ili drugačijim tempom.

Na primjer kada jedan partner prođe period duhovnog rasta i transformacije a drugi ostane na istom nivou svijesti kao što je bio i prije 5 godina. Nedostatak komunikacije najčešće uzrokuje ovaj problem.

-Dajete jedno drugome lični prostor: To što ne provodite svo vrijeme zajedno kao par ne znači da imate problem. Zapravo, sposobnost da budete sami (bilo u vremenu ili prostoru) zahtijeva određeni nivo udobnosti i povjerenja. Ovo je jedan od glavnih znakova zdrave veze.

-Podržavate jedno drugo: Ako vas partner ne čini boljom osobom, ili ne probudi želju za razvojem u vama, onda su dani vaše veze odbrojani.

Kada ste u duhovno zdravoj vezi, osjećate se kao da se postepeno krećete ka boljoj verziji sebe. Vas dvoje počinjete da sijate jače i težite ka većim stvarima. Svaki dan otvarate nove horizonte svog potencijala.

-Uživate u društvu jedno drugog: Postoje parovi koji su dugo u vezi i koji se jednostavno više prepuštaju nerviranju i sukobima nego ljubavi. Kod takvih parova duhovna veza nije jaka i sve što im je preostalo jeste navika i sjećanje na prošla vremena.

-Uvijek imate želju da usrećite jedno drugo: Kada je veza duhovno snažna tu nema sebičnosti. Čak i ako uđete u raspravke i diskusije i dalje imate cilj da svog partnera usrećite – to je prava ljubav.

error: Sadržaj je zaštićen !!