POZIV ZA PRIJAVU: Stipendije Academy of International Affairs-NRW 2024/25. godine Bonn – Njemačka…

Rok za prijavu: 1. srpnja 2023. godine.

Stipendije za geopolitiku svemira i druge hitne istraživačke teme u području međunarodne politike

Uz sve veću geostratešku i gospodarsku važnost, svemir je odavno postao peta domena međunarodne politike, uz kopno, more, zrak i kibernetički prostor. Međutim, istraživanja i rasprave o ovoj važnoj temi tek su na samom početku. AIA NRW ima za cilj otvoriti interdisciplinarnu
platformu i inicirati rasprave i suradnje u području poslova svemira. Također su dobrodošli. Primjena na drugim gorućim istraživačkim pitanjima u području međunarodne politike.

AIA NRW nudi stipendije (buy outs i stipendije) za izvanredne znanstvenike i praktičare kako bi proveli vrijeme u inspirativnom istraživačkom okruženju u Bonn-Bad-Godesbergu kako bi raspravljali o hitnim istraživačkim pitanjima u polju međunarodne politike.

Viši i mladi znanstvenici iz svih akademskih disciplina koji imaju najmanje doktorat, te praktičari iz politike, gospodarstva i civilnog društva pozvani su da se prijave za:

Stipendije u trajanju od tri do deset mjeseci na AIA NRW u Bonnu.

Primjena je moguća na dva načina:

(a) Akademski smjer (za starije i mlađe znanstvenike)

Od kandidata se očekuje da predaju motivacijsko pismo i prijedlog svog predviđenog akademskog projekta na AIA NRW (maksimalno 6 stranica uključujući sažetak), kratak životopis (maksimalno 2 stranice) i popis publikacija i elektroničke kopije bilo kojeg tri recenzirane publikacije u časopisu ili jedna knjiga samostalnog autora. Obavezne komponente prijedloga trebaju biti vodeća istraživačka pitanja, kratak sažetak stanja istraživanja u određenom području, poseban plan rada i ciljani rezultati. Također bi se trebalo odraziti na očekivanu dodanu vrijednost boravka u Bonnu u posebnom okruženju AIA NRW. Nadalje, potreban je ispunjen obrazac za prijavitelje (prijavni obrazac). I pojedinačne prijave i prijave u tandemu su dobrodošle.

(b) Practitioner’s Track (za stručnjake iz politike, gospodarstva i civilnog društva)

Od kandidata se očekuje da predaju motivacijsko pismo i opis svog predviđenog projekta AIA NRW (maksimalno 6 stranica uključujući sažetak) i kratak životopis (maksimalno 2 stranice). Prijedlog bi trebao detaljno opisati planirane aktivnosti tijekom vremena na Akademiji i ciljane rezultate. To bi trebalo odražavati očekivanu dodanu vrijednost boravka u Bonnu u posebnom okruženju AIA NRW. Nadalje ispunjen traži se obrazac za pristupnike (prijavnica). I pojedinačne aplikacije i tandem aplikacije su dobrodošle.

Stipendije uključuju buy-out (troškove naknade za matično sveučilište ili institut) ili stipendiju na temelju prijašnjih prihoda, smještaj za stipendiste i njihove obitelji te pokriće putnih troškova.

Ovaj poziv je za suradnike u razdoblju od travnja 2024. do ožujka 2025. godine

Dodatne informacije možete pronaći ovdje: www.aia-nrw.org/calls

O AIANRW

U vremenima globalne transformacije, promjena i novih izazova, potrebno je međunarodno djelovanje kako bi se osigurala budućnost generacija koje dolaze. Misija Akademije međunarodnih poslova (AIA NRW) je igrati aktivnu ulogu u oblikovanju ovih transformacija. Poziva najbistrije umove iz istraživanja, politike i civilnog društva na raspravu o novim putovima naprijed i predviđanje rješenja za budućnost.

U svojoj jezgri nalazi se međunarodni i interdisciplinarni program stipendiranja koji poziva izvrsne kandidate da provedu nekoliko mjeseci u Bonnu u Njemačkoj. AIA NRW je neovisan i nestranački institut stipendija kojeg u potpunosti financira savezna država Sjeverna Rajna Vestfalija. Nudi savršeno okruženje za učenje i međusobnu razmjenu. Grad Bonn je sjedište mnogih ključnih aktera u akademskoj zajednici, medijima, Ujedinjenim narodima i civilnom društvu. AIA NRW ima za cilj biti partner i domaćin ovim akterima.

Izvor: Više informacija – Službena stranica OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!