Potpuno finansirani IMB međunarodni doktorski program 2023. godine – Njemačka…

Međunarodni doktorski program IMB za akademsku godinu 2023-2024 nudi potpuno finansirane stipendije međunarodnim studentima. Ovaj program pruža finansijsku podršku za smještaj i putne troškove.

Međunarodni doktorski program IMB otvoren je za međunarodne studente koji žele da steknu doktorat u Mainzu, Njemačka. Ovaj program, poznat kao Međunarodni doktorski program (IPP), nudi jedinstvenu priliku talentovanim i entuzijastičnim učenicima da se uključe u najsavremenija istraživanja u oblasti savremene biologije. Program se fokusira na rješavanje značajnih pitanja vezanih za regulaciju gena, epigenetiku i stabilnost genoma.

Naše organizacije koje učestvuju obuhvataju širok spektar stručnosti u biohemiji, genetici, ćelijskoj i razvojnoj biologiji, bioinformatici, sistemskoj biologiji i primenjenoj fizici. U okviru našeg programa, imat ćete priliku istražiti različite tehnike, uključujući CRISPR/Cas, NGS (sljedeću generaciju sekvenciranja), modeliranje genske mreže, spektrometriju mase i mikroskopiju super rezolucije.

Program koordinira Institut za molekularnu biologiju (IMB), renomirani centar izvrsnosti u prirodnim naukama koji je nedavno osnovan. Pored toga, naše saradničke institucije uključuju Univerzitet Johannes Gutenberg (JGU) i Univerzitetski medicinski centar (UMC).

Sažetak stipendije:

-Nivo studija: PhD

-Institucija(e): IMB

-Lokacija: Mainz, Njemačka

-Rokovi za prijavu: 19. april 2023. / 26. novembar 2023. godine

Ponuđeni kursevi:

-Biohemija

-Genetika

-Sistemska biologija

-Primijenjena fizika

-Ćelijska i razvojna biologija

-Bioinformatika

Pokrivenost stipendijama:

-IMB International PhD program uključuje pokriće smještaja i putnih troškova.

Kriteriji podobnosti:

Potrebne informacije za prijavu:

-Potreban jezik: engleski

-Prihvatljive zemlje: Sve zemlje svijeta

-Detalji o vašim diplomama (BSc, MSc).

-Detalji o svim drugim postdiplomskim diplomama, nagradama, počastima ili odlikama (opis sa maksimalno 250 riječi).

-Detalji o istraživačkom boravku u inostranstvu tokom studija (ako ih ima).

-Detalji prethodnih istraživačkih iskustava.

-Spisak vaših publikacija (PubMed format, maksimalno 300 reči) i vaših doprinosa na konferenciji (naziv prezentacije, datum i lokacija konferencije).

-S kojim grupama ste zainteresirani za rad; može se odabrati do 5. Napomena: ne nude sve grupe projekte u svakom pozivu.

-Motivaciona izjava koja opisuje vaše interesovanje za IPP i grupe koje ste odabrali, kao i vaše naučne ciljeve (maksimalno 300 reči).

Morat ćete učitati sljedeće dokumente u PDF formatu:

-Životopis (maksimalna veličina 3 MB).

-Jedan fajl (maksimalna veličina 4 MB) koji sadrži:

-Do sada završene univerzitetske studije, uključujući potvrde o kvalifikaciji i transkripte evidencije.

-Potvrda o ispitu engleskog jezika (nije obavezna, samo ako je dostupna).

-Svedočanstvo o srednjoj školi (ako je dostupno).

Kako se prijaviti:

Da biste iskoristili ovu stipendiju, slijedite važne upute u nastavku:

-Online registracija: Registrirajte se putem interneta tako što ćete dati svoje kontakt podatke i podatke o najmanje dva suca. Recenzije treba da budu viši naučnici, kao što su vođe grupa ili profesori na univerzitetu ili istraživačkom institutu, koji su upoznati sa vašim radom.

-Online formular za prijavu: Nakon registracije, primit ćete e-mail sa vezom do vašeg personaliziranog online obrasca za prijavu. E-mail će također sadržavati smjernice o tome kako se prijaviti. Preporučljivo je pročitati smjernice prije popunjavanja obrasca za prijavu. Napominjemo da se obrazac za prijavu ne može pohraniti, pa je preporučljivo unaprijed pripremiti potrebne podatke. Tekstove možete kopirati i zalijepiti u obrazac po potrebi. Prijava mora biti popunjena na engleskom jeziku.

Dani intervjua:

-Ukupno 25-30 studenata koji uđu u uži izbor biće odabrani i pozvani u Mainz na intervjue, koji će se održati od 24. do 26. juna 2021. Proces intervjua će trajati tri dana i uključivati prezentacije vođa grupa i kandidata, kao i dubinski intervjui unutar grupe(a) za koje su kandidati zainteresovani. Međunarodni doktorski program IMB (IPP) pokriva sve troškove smještaja i putovanja, uključujući interkontinentalna putovanja, za odabrane kandidate.

Rok za prijavu:

Zadnji datum za ovu aplikaciju je 26. novembar 2023. godine…

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!