Potpuno finansirana Schwarzman stipendija Tsinghua univerziteta 2023/24. godine…

Schwarzman stipendija 2023-24, koju obezbjeđuje Schwarzman Scholars Program (SSP) na Univerzitetu Tsinghua u Kini, sada je dostupna studentima širom svijeta. Ova potpuno finansirana stipendija je otvorena za međunarodne studente iz bilo koje zemlje koji žele da steknu master diplomu. Potencijalni kandidati se ohrabruju da iskoriste ovu vrijednu priliku, jer ne postoje naknade za prijavu za međunarodne studente koji su zainteresirani da se prijave za ovu stipendiju. To je inkluzivna nagrada koja prima studente koji ispunjavaju uslove iz svih krajeva svijeta.

Univerzitet Tsinghua nudi raznoliku lepezu akademskih polja i smjerova za studente koji žele da steknu magisterij. Štaviše, ako ste studirali na institutu za engleski jezik u svojoj zemlji najmanje dvije godine, od vas se ne traži da dajete rezultate testa znanja jezika kao što je IELTS. Nadalje, ne postoji minimalni GPA ili preduvjet za klasni rang za prijavu na ovaj program.

Smješten u Pekingu, Univerzitet Tsinghua je renomirana istraživačka institucija i ponosni član cijenjene C9 lige kineskih univerziteta. Od svog osnivanja 1911. godine, univerzitet je njegovao bezbroj kineskih lidera u različitim domenima, uključujući nauku, inženjering, politiku, biznis, akademiju i kulturu. Može se pohvaliti jakom reputacijom za akademsku izvrsnost, s obzirom da je rangiran na 16. mjestu na QS World University Rankings 2020.

Akademski nivo:

Švarcman stipendija Tsinghua univerziteta 2023-24 u Kini nudi puno finansiranje za studente koji žele da pohađaju magistarski program na Univerzitetu Tsinghua.

Predmeti:

Ovaj program stipendiranja pruža mogućnost studiranja širokog spektra predmeta. Studenti mogu slobodno izabrati bilo koju oblast studija ili akademsku disciplinu koju nudi Univerzitet Tsinghua u okviru ove stipendije.

Prednosti stipendije:

Schwarzman stipendija Tsinghua univerziteta 2023-24 je visoko cijenjena i potpuno finansirana stipendija za sve studente koji studiraju u Kini. Stipendija pokriva cjelokupnu školarinu za master program. Pored toga, studenti će dobiti izdašnu stipendiju od 4.000 dolara za pokrivanje ličnih troškova tokom studija. Stipendija također pokriva troškove sobe i pansiona, osiguravajući da studenti imaju ugodno životno okruženje tokom boravka u Kini. Štaviše, povratne avionske karte će biti obezbeđene za putovanje do i iz Pekinga na početku i na kraju akademske godine.

Program stipendiranja također uključuje studijsko putovanje u zemlji, gdje studenti mogu istražiti i naučiti o kineskoj kulturi i historiji. Biće obezbeđeni potrebni udžbenici i pribor, eliminišući teret kupovine skupih materijala. Konačno, zdravstveno osiguranje će biti pokriveno, osiguravajući da studenti imaju pristup neophodnoj medicinskoj nezi tokom svog boravka u Kini.

Nacionalnosti:

Schwarzman stipendija Univerziteta Tsinghua 2023-24 pozdravlja međunarodne studente iz svih zemalja. Ne postoje ograničenja na osnovu nacionalnosti, što ovu priliku za stipendiju čini dostupnom studentima iz cijelog svijeta.

Kriteriji podobnosti:

Da bi se kvalifikovali za Schwarzman Scholars Program, kandidati moraju ispuniti sljedeće kriterije:

-Uvjeti starosne dobi: Kandidati moraju imati između 18 i 29 godina od 1. avgusta godine u kojoj se upišu na program.

-Završetak dodiplomskih studija: Studenti koji trenutno pohađaju osnovne studije moraju ispuniti sve zahtjeve za diplomu prije 1. avgusta.

-Područje studija: Ne postoje posebna ograničenja za oblast dodiplomskih studija. Kandidati iz svih akademskih disciplina su dobrodošli da se prijave.

-Poznavanje engleskog jezika: Kandidati moraju pokazati znanje engleskog jezika tako što će postići minimalni rezultat od 600 na TOEFL PBT, minimalni rezultat od 100 na TOEFL iBT, ili minimalni rezultat od 7 na IELTS.

-Engleski srednji jezik nastave: Kandidati koji su studirali najmanje dvije godine na dodiplomskoj instituciji gdje je primarni jezik nastave bio engleski mogu zatražiti odustajanje od zahtjeva za poznavanje engleskog jezika podnošenjem uvjerenja o poznavanju engleskog jezika.

Važno je da potencijalni kandidati pažljivo pregledaju i osiguraju da ispunjavaju sve navedene kriterije podobnosti prije podnošenja prijave za Schwarzman Scholars Program.

Procedura prijave:

Da bi se prijavili za Schwarzman stipendiju na Univerzitetu Tsinghua, pojedinci mogu koristiti sistem za prijavu na mreži, osiguravajući da se svi potrebni dokumenti predaju u elektronskom formatu. Zainteresovani za stipendiju mogu lako pristupiti zvaničnom oglasu prateći datu vezu.

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!