POTPUNO drugačija kupus SALATA: Savršeno ide uz pečenje, kremasta i preukusna-RECEPT

Ne postoji osoba koja uz pečenje ne voli da jede kupus salatu i malo rena.

Sada umesto klasične napravite kupus salatu sa kuvanim jajima i majonezom. Možete da je služite i za ručak uz neko meso kao što je, na primer, rolat od mlevenog mesa.

Sastojci: 600 g svežeg kupusa, 2-3 topljena sira, 3 kuvana jajeta, mladi luk, 3-4 čena belog luka, majonez, so, šećer, crni biber.

Priprema: Kupus izrendajte i posolite. Izrendajte i sir i jaja. Jedno žumance ostavite za dekoraciju. Mladi luk isecite, a beli sitno iscekajte. Pomešajte sve sastojke, pa posolite i pobiberite. Sjedinite i dodajte majonez. Napravite poluloptu, dno ukrasite mladim lukom, a preko izrendajte žumance. Bon appetit!

TREBATE PROBATI I OVAJ RECEPT ZA KISELI KUPUS: Samo ga poređajte i GOTOV JE ZA 3 DANA

Oni koji vole kiseli kupus svakako bi trebalo da probaju ovaj recept. Kupus pripremljen na ovaj način ćete sa zadovoljstvom jesti uz sve obroke, a spreman je za samo 3 dana. Samo poređate kupus u teglu, prelijete i ostavite da odstoji. Nikad brža i lepša salata, a kupus će ostati hrskav.

Sastojci: 2 kilograma kupusa (tvrd deo), 3 crvene paprike, 3 male šargarepe, 1 glavica belog luka, 1 kašika soli za svaku teglu od 1 litra, ili pola kašike soli za teglu od 600 ml, 65 ml grožđanog sirćeta za svaku teglu od 1 litra, ili 30 ml grožđanog sirćeta za teglu od 600 ml, dovoljno tople vode, limun.

Priprema: Isecite kupus na rezanca, papriku na sitno, a šargarepu izrendajte. Pomešajte sve pa punite tegle. Dobro pritisnite da stane što više. U svaku teglu dodajte onoliko soli koliko je navedeno za tu veličinu. Beli luk očistite pa svaki čen isecite na 2 ili 3 dela. u svaku teglu stavite po nekoliko.

Napunite tegle toplom vodom, ona će smekšati kupus. Malo kašikom utisnite kupus ka dole pa dodajte sirće. Na vrh svake tegle stavite kolut limuna. zatvorite tegle novim poklopcem pa malo protresite. Odložite na tamno i hladno mesto. već nakon 3 dana možete jesti, kupus će biti kiseo.

Prenosi: espreso

error: Sadržaj je zaštićen !!